Przepisy Extra

Surówka z białej kapusty i czerwonej cebuli

Składniki:

20 dag białej kapusty (młodej)
5 dag czerwonej cebuli
koperek (kilka gałązek)
ok. 1 łyżka oleju
sól
pieprz czarny

Sposób wykonania:

Kapustę opłukać, osuszyć i poszatkować. Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w piórka. Koperek opłukać, osuszyć i pokroić.

Do miski przełożyć kapustę i cebulę. Posolić, wymieszać i odłożyć na około 15 minut. Następnie dodać koperek, olej, szczyptę soli i czarnego pieprzu. Wymieszać i podać na stół.

Podane składniki wystarczą na około 2 porcje.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.