margaret65 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 ---CIASTO MIĘTOWE--SKŁADNIKI:dwie i pół szklanki mąki/półtorej szklanki cukru/30 dkg masła/20dkg czekolady deserowej/6 jajek/4jabłka/paczkę cukru waniliowego/4 łyżeczki proszku do pieczenia/10 torebek mięty ekspresowej lub swoja suszona mięta/ WYKONANIE:masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym,dodawać po 1 jajku ucierając,następnie dodać mąke i mięte(suchą)oraz proszek do pieczenia,zetrzeć do tego jabłka i dodać pokrojoną czekolade.Wszystko wymieszać.Pieć w tortownicy 22 cm lub blaszka podłużna ta większa.Na standartową blachę x 2 składniki.Piec 60 minut w 160 stopniach-łatwy w wykonaniu i smaczny -smacznego:) Przepis uzupełniony co do wielkości blaszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuniaczek Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 No, nie wiem....mam pewne obawy co do tej mięty. Ale jak to zawsze u mnie - ciekawosć bierze górę i mam zamiar wypróbować taką wersję, podzielę sie opinią, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pączuszek Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Ciasto super tylko trochę niskie, morze trzeba upiec w mniejszej blaszce. Proszę podać wymiary blaszki. Dzięki za przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Pączuszku mam pytanie ; dodałaś podana w przepisie ilośc miety ? bo mnie sie wydaje za dużo te 10 torebek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margaret65 Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 No, nie wiem....mam pewne obawy co do tej mięty. Ale jak to zawsze u mnie - ciekawosć bierze górę i mam zamiar wypróbować taką wersję, podzielę sie opinią, ------Nie ma sie co bać:-D co do mięty ,ona dodaje całego animuszu w tym placku,naprawdę bardzo dobry placek a i pracy przy nim mało :P pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margaret65 Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Pączuszku mam pytanie ; dodałaś podana w przepisie ilośc miety ? bo mnie sie wydaje za dużo te 10 torebek ? ------------------------Hmmmm :-D a skąd wiesz,że ja jestem pączuszek? a co do mięty to ani grama mniej,te 10 torebek ma tak pozostać ,a gdy robie placek składniki x2 to daje 20 paczuszek i zapewniam ze jest super i bez obawy wyjdzie napewno i swoich gości zaskoczysz :P i daj znac jaki ci wyszedł -pozdrawiam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pączuszek Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Potwierdzam mięty nie jest za dużo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIKI Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 hm upieklam dzisiaj, smak miety i czekolady wysmienity, :lol: upieklam na duzej blaszce i pewnie dlatego wyszedł mi niezbyt wysoki i wydaje mi sie, ze dostal niewielkiego zakalca :) .Ale jak znam mojego męża nie bedzie mu to przeszkadzało o jutro po ciasteczku nie będzie śladu :lol: 🙂 🙂 🙂 Dz :? ieki za przepis. jakoś zdjęcia nie bardzo, cos z moim aparatem nie tak... szwankuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margaret65 Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Cieszę sie ,że smakował :) ale czemu wyszedł biały a powinien miec kolor piernika? może rzeczywiscie fotka tak oddaje :lol: pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIKI Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 MAŁGOSIU TO CIASTO NIE JEST BRAZOWE, JEST BIAŁE, A JA MYŚLAŁAM, ZE BĘDZIE ZIELONE HIHIHI POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Ewo dziękuje ,że dodałaś zdjecie , teraz juz wiem ,jak wygląda ciasto .Uważam ,że jest dośc wysoki i ładnie się prezentuje ,taki nakrapiany ....wierzch jest z polewą ? Ja nie miałam wczoraj wszystkich produktów , wypróbuje następnym razem . Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIKI Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 dość wysoki, ale zdjęcie jest zbyt ciemne, chyba lampa wysiadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margaret65 Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 MAŁGOSIU TO CIASTO NIE JEST BRAZOWE, JEST BIAŁE, A JA MYŚLAŁAM, ZE BĘDZIE ZIELONE HIHIHI POZDRAWIAM Kiki słońce:) ciasto powinno wyjśc brazowe ,czekolada i jabłka plus mięta daja taki kolor ciemny:) to nie wiem czemu wyszło białe ,jak tylko upieke to zrobie fotkę i pokaże ,ale ważne ze smakowało :) pozdrawiam:)---- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Upiekłam to ciasto z połowy porcji ,na blaszkę podłużną .Bardzo smaczne , wilgotne i w smaku przypomina mi te słynne pastylki miętowe w czekoladzie .Tylko czekolada opadła mi na dno ,być może za duże kawałki pokroiłam .Ale ciacho zrobiło furorę :D , bo nie powiedziałam jakie to jest ...tylko czekałam na reakcję...niektórzy dopytywali czy to makowiec :) . Margaret dziekuje za ciekawy przepis i pozdrawiam noworocznie .!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.