ina12 Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 50 dag pieczarek 1/2 l mleka 4 jajka 2 kopiaste łyżki mąki 2 łyzki startego żółtego sera 1,5 łyżki masła tarta bułka przyprawa do zup w płynie pieprz, sól Oczyszczone i wypłukane grzyby posolić i opruszyć pieprzem i udusić na maśle. Do osobnego garnka włożyć masło, wlać mleko, dodać makę i mieszajac podgrzewać tak długo, aż masa będzie odstawać od garnka. Ostudzić ja, dodać żółtka, żółty seri grzyby, dobrze wymieszać. Gdy masa już będzie zimna, dołożyć ubite na sztywno białka, wlać trochę przyprawy do zup i wymieszać. Wyłożyć budyń do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blaszki keksowej i upiec. Babkę podawać z sosem grzybowym lub polaną masłem. Jest to potrawa wigilijna. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.