Justyna.K Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 SKŁADNIKI: :wink: 3 JAJKA :wink: 1 CUKIER WANILIOWY :wink: 3/4 SZKL. CUKRU :wink: 1/2 KOSTKI MARGARYNY NP.KASI :wink: 1i 1/2 SZKL.MĄKI PSZENNEJ 🙂 1 ŁYŻKA MĄKI ZIEMNIACZANEJ 🙂 3/4 SZKL. MLEKA 🙂 2 ŁYZECZKI PROSZKU DO PIECZENIA :shock: 3 ŁYŻKI KASZY MANNEJ :grin: 1 ŁYŻKA OCTU :grin: TRUSKAWKI JA DAŁAM TERAZ MROŻONE OK.0,5 KG MOŻNA ROBIĆ PLACEK Z ŚLIWKAMI LUB Z INNYM OWOCEM :grin: Ja często latem robię ten placek z śliwkami albo truskawkami :grin: WYKONANIE: Ubijamy margarynę z cukrami i jajkami na puszystą masę.Dodajemy obie mąki z proszkiem do pieczenia dalej ucieramy.Dodajemy mleko,kaszę manną i ocet mieszamy. Tortownicę wysmarować przełożyć masę i układać truskawki(lub inny owoc) :grin: Piec w temp.180 stopni 40-50 minut.Oczywiście sprawdzić patyczkiem.POLECAM BARDZO SMACZNE. :grin: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Pachnie mi tu latem.................................. :mrgreen: Cytuj
ela52 Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Witaj Justynko!!! Wykonam to ciasto przy najblizszej okazji,gdyz moi synowie lubia ciasta z owocami. Cieplutko pozdrawiam :wink: :grin: :mrgreen: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 23 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Polececam ja w sobotę zrobię ten placuszek z podwójnej porcji w prostokątnej blaszce i połączenie będzie takie truskawki+jabłka zobaczymy co z tego wyjdzie. :mrgreen: Placuszek jest puszysty i wilgotny. :grin: Cytuj
baśka96 Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Witaj Justynko, niezbyt często ale czasami robię ciasto z owocami /nawet mi się zrymowało :wink: / ale owoce często opadają mi na dno ciacha.Ostatnio robiłam z mrożonymi śliwkami, podczas pieczenia śliwki trzymały sie niby na wierzchu a jak przyszło co do czego to wszystkie były na dnie :wink: .Twoje ciacho wygląda apetycznie, więc przy najbliższej 'owocowej' okazji wypróbuję je.Jeszcze jedno czy truskawki dawałaś zamrożone?Pozdrawiam :grin: :mrgreen: :wink: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 23 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Baśka96 tak truskawki dałam zamrożone nawet to uwieczniłam :grin: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
an69 Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 No Justynko,coś mi się wydaje, że moje dziewczyny będą chciały zamiany warkocza na ten placuszek. Wygląda naprawdę apetycznie , a kolor truskawek.....nie obrabiałaś zdjęcia w foto shopie??? Skąd Ty masz tyle pomysłów dziewczyno!! Zrobię napewno Ania Cytuj
Justyna.K Opublikowano 23 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 an69 truskawki kupione latem i zamrożone więc same śliczne sztuki powybierałam :mrgreen: A na placuszek kusze bo warto :grin: Cytuj
andy8 Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Justynko bardzo apetyczne ciasto,ja kiedyś dałam zamrozone jagody do ciasta,to zrobił się jeden wielki zakalec-a twoje ciasto wypróbuję,jak będą świeże truskawki,czy ono w smaku jest takie trochę biszkoptowe? :grin: Cytuj
Justyna.K Opublikowano 23 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Tak smak podobny do biszkoptowego. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 24 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Dziś wykonałam to ciacho wersja TRUSKAWKOWO_JABŁKOWA a ciacho z podwójnej porcji w mega dużej blasze.Ciacho nie do mnie bo do brata (mam nadzieję że gościom zasmakuje. 🙂 [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
kate_76 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 no nie moge sie oprzec ,Justynko te twoje zdjecia ! pomimo tego ze dopadla mnie grypa i nie najlepiej sie czuje to zrobie ten placuszek tylko ze z mrozonymi malinami bo akurat mam (chyba sie nadaja?) Cytuj
Justyna.K Opublikowano 24 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 kate oczywiście że sie nadają pochwal się później czy smakowało.pozdrawiam 🙂 Cytuj
kate_76 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 no i zrobilam ! nie moglam wytrzymac i ukroilam kawaleczek choc jest jeszcze gorace i ....pycha poprostu! szybko sie robi i cudnie pachnie(u mnie malinami) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.