Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SKŁADNIKI:

:wink: 3 JAJKA

:wink: 1 CUKIER WANILIOWY

:wink: 3/4 SZKL. CUKRU

:wink: 1/2 KOSTKI MARGARYNY NP.KASI

:wink: 1i 1/2 SZKL.MĄKI PSZENNEJ

🙂 1 ŁYŻKA MĄKI ZIEMNIACZANEJ

🙂 3/4 SZKL. MLEKA

🙂 2 ŁYZECZKI PROSZKU DO PIECZENIA

:shock: 3 ŁYŻKI KASZY MANNEJ

:grin: 1 ŁYŻKA OCTU

:grin: TRUSKAWKI JA DAŁAM TERAZ MROŻONE OK.0,5 KG MOŻNA ROBIĆ PLACEK Z ŚLIWKAMI LUB Z INNYM OWOCEM :grin:

Ja często latem robię ten placek z śliwkami albo truskawkami :grin:

WYKONANIE: Ubijamy margarynę z cukrami i jajkami na puszystą masę.Dodajemy obie mąki z proszkiem do pieczenia dalej ucieramy.Dodajemy mleko,kaszę manną i ocet mieszamy.

Tortownicę wysmarować przełożyć masę i układać truskawki(lub inny owoc) :grin:

Piec w temp.180 stopni 40-50 minut.Oczywiście sprawdzić patyczkiem.POLECAM BARDZO SMACZNE. :grin:

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

Pachnie mi tu latem.................................. :mrgreen:

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Witaj Justynko!!! Wykonam to ciasto przy najblizszej okazji,gdyz moi synowie lubia ciasta z owocami. Cieplutko pozdrawiam :wink: :grin: :mrgreen:

Opublikowano

Polececam ja w sobotę zrobię ten placuszek z podwójnej porcji w prostokątnej blaszce i połączenie będzie takie truskawki+jabłka zobaczymy co z tego wyjdzie. :mrgreen: Placuszek jest puszysty i wilgotny. :grin:

Opublikowano

Witaj Justynko, niezbyt często ale czasami robię ciasto z owocami /nawet mi się zrymowało :wink: / ale owoce często opadają mi na dno ciacha.Ostatnio robiłam z mrożonymi śliwkami, podczas pieczenia śliwki trzymały sie niby na wierzchu a jak przyszło co do czego to wszystkie były na dnie :wink: .Twoje ciacho wygląda apetycznie, więc przy najbliższej 'owocowej' okazji wypróbuję je.Jeszcze jedno czy truskawki dawałaś zamrożone?Pozdrawiam :grin: :mrgreen: :wink:

Opublikowano

No Justynko,coś mi się wydaje, że moje dziewczyny będą chciały zamiany warkocza na ten placuszek. Wygląda naprawdę apetycznie , a kolor truskawek.....nie obrabiałaś zdjęcia w foto shopie??? Skąd Ty masz tyle pomysłów dziewczyno!! Zrobię napewno Ania

Opublikowano

Justynko bardzo apetyczne ciasto,ja kiedyś dałam zamrozone jagody do ciasta,to zrobił się jeden wielki zakalec-a twoje ciasto wypróbuję,jak będą świeże truskawki,czy ono w smaku jest takie trochę biszkoptowe? :grin:

Opublikowano

Dziś wykonałam to ciacho wersja TRUSKAWKOWO_JABŁKOWA a ciacho z podwójnej porcji w mega dużej blasze.Ciacho nie do mnie bo do brata (mam nadzieję że gościom zasmakuje. 🙂

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

Opublikowano

no nie moge sie oprzec ,Justynko te twoje zdjecia ! pomimo tego ze dopadla mnie grypa i nie najlepiej sie czuje to zrobie ten placuszek tylko ze z mrozonymi malinami bo akurat mam (chyba sie nadaja?)