elunia.o Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Gotujemy 2-3 l wywaru mięsno-warzywnego ( wystarczy jedno udko z kurczaka), dodajemy 3 pokrojone w kostkę ziemniaki. 2 pęczki rzodkiewek kroimy dowolnie i smażymy krótko na maśle.Wrzucamy do wywaru.Na koniec dodajemy topiony serek śmietankowy i mieszamy, aż się rozpuści.( łatwiej jest wymieszać w osobnym naczyniu).Doprawiamy do smaku, dodajemy posiekany koperek. Uwaga! Rzodkiewki tracą kolor jak się je zbyt długo smaży i jak są dłużej w wywarze. Nie ma to wpływu na smak zupy. Polecam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.