Beella Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Składniki: 15dag pieczarek 15dag startego żółtego sera 15dag wędliny pomidor mała papryka cebula sól pieprz bazylia oregano olej Ciasto: 3łyżki mleka 3łyżki mąki jajko Przygotowanie: Warzywa,pieczarki i wędlinę kroimy w kostkę.Wyrabiamy ciasto nie będzie tego wiele,mieszamy z warzywami,doprawiamy do smaku.Łyżką nakładamy na rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor z obu stron.Podajemy z ketchupem. 1 Cytuj
figiel Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Podoba mi się ten przepis :D ,prosty i szybki ...... Cytuj
Beella Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 A jak super smakuje,to jest moje danie na poniedziałkowy obiad. Cytuj
kasiek88 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 czyli te warzywa mieszamy z ciastem i to smazymy na patelni? Cytuj
Beella Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Tak wszystko razem mieszamy i smażymy. Cytuj
kasiek88 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 a to ciasto jak robisz to musi odchodzic od reki czy ma byc takie klejace? odpisz mi prosze bo chce sobie taka mini pizze zrobic:) :D Cytuj
Beella Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Ma być lejące jak na naleśniki,połączone z farszem zrobi się gęste i łyżką wazową nakładasz na patelnię.Ja mam taką wielkości małego talerzyka to leję ciasto na całość patelni.Tylko nie za grubo tego ciasta bo ci się nie przesmaży w środku. Cytuj
kasiek88 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 dziekuje, napewno wypróbuje:) Cytuj
asienka19873 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Beello danie wydaje sie byc bardzo proste i zapowiada sie apetycznie,podaje sie to tylko z ketchupem czy mozna podac cos jeszcze do tej mini pizzy? moze salate? Cytuj
Beella Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Podawałam tylko z ketchupem,ale można spróbować podać jeszcze z czymś innym np.surówką. Cytuj
asienka19873 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 ok.dzieki za odpowiedz:-) moze jutro zagosci mini pizza u mnie w domku na obiedzie:-) Cytuj
kasiek88 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 bella-zrobiłam ostatnio twoja mini pizze,mniam:) wyszło pycha:) zawsze sie martwie,że nie mam w domu drożdży na pizze,a teraz to juz przeszłość:D Cytuj
Beella Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Cieszę się bardzo że smakowało. Pozdrawiam. Cytuj
asienka19873 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 witaj Bello! twoj przepis okazal sie strzalem w dziesiatke! mini pizza jest super smaczna!:D zrobilam dzis na obiadek :roll: ja smazylam takie male placuszki z tej masy. Zrobilam zdjecie,ktore dolaczam do postu.tak wygladaly...daje 5 gwiazdeczek dla ciebie i pozdrawiam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi