Skocz do zawartości

Polędwiczka Wieprzowa Sosie Musztardowo-pomidorowym


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki:

  • polędwiczka wieprzowa
  • 2 cebule
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżeczki ketchupu
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • vegeta
  • pieprz, sól, cukier, słodka papryka
Polędwiczkę kroimy w plastry posypujemy solą, pieprzem i obsmażamy. Pokrojoną cebulę podsmażamy posypując ją łyżeczką cukru. Do podsmażonej cebuli dodajemy polędwiczkę, liść laurowy, ziele angielskie, podlewamy odrobiną wody i dusimy. W tym czasie przygotowujemy sos: mieszamy razem musztardę, koncentrat pomidorowy, ketchup, vegetę i słodką paprykę, rozprowadzamy to w niewielkiej ilości wody i dodajemy do duszącej się polędwiczki. Wszystko mieszamy, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dusimy chwilę, aby polędwiczka była miękka.

Smacznego :D

PS. Dodałam jeszcze do tego łyżeczkę posiekanych mrożonych listków pora i selera.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.