Komentarze do przepisu:
Tak :)
Dorota [2016-02-24 23:24:00]
Pięknie dziękuję :)
Dorota [2013-12-29 21:13:43]
Super! Bardzo się cieszę, że taka słodka niespodzianka się udała. Pozdrawiam :)
Dorota [2011-11-23 15:04:23]
ladnie wyglada:)
g:) [2009-10-31 18:40:15]
Można - powodzenia :)
Dorota [2009-04-10 22:53:35]
a mozna dodać jabka starkowane na tarce z dużymi oczkami?
ewelina smacznego życze. [2009-04-10 15:50:37]
Gotowe już ciasto wkładamy do lodówki, żeby się schłodziło. Smacznego ;)
Dorota [2008-01-04 22:35:42]
a ja mam pytanie: jak juz dodam te jablka i smietane to to wszystko potem do lodowki czy do piekarnika? prosze o szybka opdowiedz!!!!
sylwia [2008-01-04 20:40:00]
Super naprawde polecam, ja robie na duza blaszke taka z piekarnika i wtedy z podwojnej porcji ;))
GosiaM [2007-04-20 10:23:11]
Jest ok ale ja jabłka kroję w nie duze i nie małe kawalki i dusze na garnku na ogni i rozcieram je podczas duszenie o wiele lepiej smakuje dodaje jeszcze cynamon:))))))))))))))))))))
Janeczka [2007-04-03 20:24:40]
mniam
mniam
smakosy [2007-03-17 11:33:02]
Myślę, że to dobry pomysł z tym potarciem jabłek ;)
Dorota [2007-03-09 16:23:59]
a czy mozna te jabłka zetrzec na tarce ,co o tym sadzicie
syja00 [2007-03-07 18:15:43]
bsrdzo doobre polecam!!!!!!!!!!!
Jolka [2007-02-25 12:35:48]
Smaczne, rodzinie sie spodobalo, TYLKO: za rada skropilam biszkopt wodą z cytryną i wyszedł mi za mokry stanowczo. Następnym razem użyję samej cytryny.
dziewka Manuela [2007-02-11 12:10:27]
bardzo smaczne
Jola [2007-02-10 22:43:00]
Upieczony biszkopt należy nasączyć ponczem (ok. 1/2 szklanki przegotowanej zimniej wody + sok z połowy cytryny).
Dorota [2007-01-27 14:24:14]
ile tego soku z cytryny do biszkoptu???i pokropic juz upieczony czy dodoac do ciasta przed upieczeniem??
monika [2007-01-27 13:46:46]
W drugiej masie - do tych dwóch szklanek mleka należy wsypać "Śnieżki" (bitą śmietanę w proszku) i je ubić. Powodzenia ;)
Dorota [2007-01-17 12:35:40]
po co w tej drugiej masie te 2 szklanki mleka ,Nie rozumię
Ula [2007-01-13 18:54:59]
ciasto pycha,zrobił na wrzystkich
dobre wrarzenie.Polecam.
Bożena[8.12. 12:45 [2006-12-08 13:04:11]
Ja to ciasto znam pod nazwą "Szarlotka królewska".
Owszem - jest bardzo dobre i wykwintniejsze , niż taka zwykła szarlotka. To zapewne zasługa owej bitej śmietany .Zamiast niej często zdarza mi się położyć krem budyniowy .
Aśka [2006-10-22 20:48:47]
Ciesto jest naprawde bardzo dobre:) zrobiłam je tak z ciekawości i nie żałuję. polecam!! :)
Patik [2006-10-07 12:17:18]
ciasto wyśmienite! wczoraj upiekłam i znika ono bardzo szybko! warto go upiec! :)) smacznego.
pinka [2006-09-24 10:27:13]
Ciasto to gościło na moim stole w ubiegłym roku. Robiłam je zgodnie według przepisu, potwierdzam jest bardzo pyszne.
Halina [2006-05-24 19:30:47]
bardzo smaczne, ja do jabłek dodaje jeszcze cynamon i sok z jednej cytryny bardzo smaczne
monika [2006-03-28 18:50:24]
ciasto pycha
maja [2005-12-30 19:59:54]
a ja na wierzch dodaje 10 dkg wiórek kokosowych przyrumienionych z 1 łyżką masła.
ewa [2005-01-24 12:01:17]
ciasto jest świetne, ale również do gorących jabłek dodaję galaretkę cytrynową,a zamiast śnieżki ubijam dobrze schłodzoną smietanę kremówkę +3 łyżki cukru pudru +2śmietan-fix rozsmarowuje ją na jabłkacha na to polewa.
kaczuszka [2005-01-03 22:54:56]
ciasto jest bardzo smaczne,lecz ja do jabłek zamiast żelatyny dodaję galaretkę ananasową lub cytrynową(wsypuję ją do gorących jabłek).
Wiktoria [2004-10-11 17:00:36]
ciasto jest wsopaniale i latwe w prztgotowaniu
ewka [2004-05-24 03:12:46]