Najczęściej na grillu przyrządza się kiełbasę i mięso...
Sałatki dodawane do potraw z grilla to świetny sposób na przemycenie do naszej diety porcji witamin, dzięki czemu wartość odżywcza całego posiłku będzie większa. Równocześnie danie z grilla zyska na atrakcyjności poprzez dodanie wielu kolorowych warzyw lub innych produktów.
W przypadku tego przepisu na sałatkę do potraw grillowanych, jarzyny uzupełniono żółtym serem, kukurydzą konserwową, a unikalny smak potęguje zmiażdżony czosnek i pokrojony szczypiorek. Całość przyprawiona została solą i pieprzem. Czytaj więcej
Takie połączenie składników daje w sumie oryginalny, niepowtarzalny i pyszny smak, z delikatną nutą chrupiącego, smażonego i solonego słonecznika, który również znajduje się w tej sałatce warzywno-serowej.
Podsumowując, ta sałatka to prosta i szybka w wykonaniu przystawka do grillowanych potraw z mięsa. Zachęcamy do wypróbowania tego znakomitego przepisu kulinarnego!
Życzymy udanego grillowania i smacznego :)
Zielone ogórki umyć, osuszyć i pokroić w skórce w paski. Żółty ser pokroić w paski. Kukurydzę osaczyć z zalewy. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić.
Do miski przełożyć zielone ogórki, żółty ser, kukurydzę, czosnek i szczypiorek. Wsypać słonecznik. Dodać śmietanę, majonez i razem wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Gotową sałatkę podawać do kiełbaski z grilla.
Smacznego.