Brzoskwinie osączyć z zalewy. 2 połówki odłożyć do dekoracji, a pozostałe brzoskwinie pokroić w paski. Syrop z brzoskwiń wykorzystać do nasączenia biszkoptów. Spód i boki średniej wielkości tortownicy (o średnicy 23-25 cm) wyłożyć nasączonymi biszkoptami.
Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody i ostudzić.
Serki homogenizowane utrzeć z żółtkami i 2 łyżkami cukru pudru. Schłodzoną śmietanę ubić z 1 łyżką cukru pudru i dodać do masy serowej i delikatnie zmiksować. Następnie do masy dodać pokrojone brzoskwinie i ostudzoną żelatynę. Delikatnie wymieszać. Gotową masę brzoskwiniową wylać do tortownicy wyłożonej biszkoptami. Wierzch tortu udekorować odłożonymi połówkami brzoskwiń i pozostałymi biszkoptami. Włożyć do lodówki na około 30 minut.
Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Ostudzić i tężejącą galaretką zalać wierzch tortu. Włożyć do lodówki na około 30 minut.
Galaretki cytrynowe rozpuścić w około 2 ½ szklanki gorącej wody. Ostudzić i tężejącą galaretkę cytrynową wylać na galaretkę pomarańczową. Całość schłodzić w lodówce.
Smacznego.