pszczółka maja Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 6 jaj, 25 dag margaryny, 2 szklanki cukru, 2 szkalnki mąki ziemiaczanej, 6 łyżek mąki pszennej, 6 łyżek oleju, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, łyżka octu Margarynę utreć z cukrem, po czym ucierać wbijając kolejno jajka. Do utartej masy dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z pszenną i proszkeim do pieczenia. Na konieć ucierania dodać olej i ocet. Dokłędnie wymieszane skłądniki wlać do formy z kominem (oczywiście wysmarowanej tłuszczem i posypanej kaszą manna). Piec 40 min. Udekorować cukrem pudrem, lukrem lub polewą. Doskonale smakuje polana polewą czekoladową i posypana orzeszkami. SMACZNEGO Cytuj
andy8 Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 dzisiaj zrobiłam tę babkę niestety kompletny niewypał ja nie wiem co ja znowu źle zrobiłam,u góry jeden zakalec,użyłam margaryny palmy,nie wiem czy dlatego że robiłam zaraz jak kupiłam ją w sklepie może to że nie zaciepliła się trochę w mieszkanku,piekłam trochę dłużej niż 40 min tylko dół ciasta jest taki jak powinien gdyby była taka cała byłaby lux :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.