zuziorek Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Składniki: jaja /sztuk do woli/ majonez szczypiorek, lepszy ten cieniutki ser żółty, starty na drobniutkiej tarce bułka tarta masło Jaja ugotowac na twardo. Po ostygnięciu przekroic na pół /oczywiscie skorupkę, tak by najmniej ja uszkodzic/ Wydrążyć środek, rozgnieść widelcem, połączyć z serem, przyprawić, dodac majonez i dokładnie zamieszać. Na końcu dodać pokrojony szczypiorek i delikatnie zamieszać. Napełnic skorupki, część nadzianą obtoczyć bułką i podsmażyć na masełku. Smacznego. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Zuziorek jaki jest najlepszy ser czy może być obojetnie jaki? Pozdrawiam... :wink: Cytuj
zuziorek Opublikowano 26 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Ewo ser obojetnie jaki. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Witam! Też robię takie jajka ale nieco inaczej. Jajka siekam i mieszam z przesmażonymi pieczarkami, dodaję szczypiorek i 1 jajko surowe sól i pieprz wszystko razem mieszam i wypełniam skorupki dalej robię tak jak Kasia. Można przygotować wcześniej a później tylko przygrzać w piekarniku posypując żółtym serem. Zimne też są dobre Polecam nie tylko na wielkanoc. :wink: Dobra rada dla tych którzy jeszcze nie kroili ugotowanych jajek: jajka muszą być ugotowane na twardo, skorupki muszą być całe, zimne . W lewej ręce trzymamy jajko a w prawej duży ostry nóż ( leworęczni odwrotnie) energicznym ruchem uderzamy w środek jajka. Nic trudnego nie trzeba się bać :wink: :wink: Polecam serdecznie warto :wink: Cytuj
EWA1992 Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Zuziorek dzięki !!! :wink: Cytuj
EWA1992 Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Kasiu spróbuje też zrobić według Twojego przepisu. Pozdrawiam Ewa. :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.