Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

UPIEC BISZKOPT Z 5 JAJ KREM NA BISZKOPT: 1 GALARETKA WIŚNIOWA 1 BUDYŃ WANILIOWY 50 DKG. WIŚNI DRYLOWNYCH 2 SZKLANKI KOMPOTU WIŚNIOWEGO 2 ŻÓŁTKA 1/2 SZKLANKI CUKRU 1 I 1/2 KOSTKI MASŁA LUB MARGARYNY WYKONANIE: 1 Szklankę kompotu wiśniowego zagotować i rozpuścić w niej galaretkę. W drugiej szklance rozpuścić budyń i dodać 5-6 łyżek cukru. Zagotować galaretkę z sokiem i wlać do niej budyń z sokiem. Zagotować kruciutko. Masło utrzeć z żółtkami na puszysty krem do tego dokładać po łyżce ciepłej masy. Na końcu wymieszać z wiśnimi. Gotową masę kładziemy na biszkopt. Ostatnio piekłam i biszkopt przekroiłam na pół a masę dałam do środka. PYCHA :) :roll: :D

zdjecie.php1.jpg

zdjecie.php.jpg

  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam! Ten przepis już jest dość dawno na forum , ale chyba poszło w zapomnienie :wink: Ciasto jest bardo dobre więc przypominam i polecam warto :wink: Szkoda że autorka już się u nas nie pojawia. :wink:

Opublikowano

Tak wygląda ciacho ! Zrobiłam nie na biszkopcie tylko na oszukańcu a do kremu zamiast kompotu użyłam soku z kartonu. Niesamowite połączenie galaretki i budyniu daje niepowtarzalny smak. Teraz zrobię z truskawkami i galaretką truskawkową. Mniam :wink:

post-3146-1179682048_thumb.jpg

Opublikowano

Kasiu ale narobilas ochoty na to ciacho miam miam!!! :wink: . Jeszcze nigdy nie laczylam galaretki z budyniem a w przepisie jest ze do masla dodaje sie ciepla mase budyniowa czy sie nie zwazy maslo?Pozdrawiam :wink:

[E] [E] [E] [E] [E] [E] [E]

Opublikowano

Jolu gotuję sok wsypuję galaretkę i jak galaretka się rozpuści wstawiam na gaz i wlewambudyń. Odstawiam jak przestygnie zaczynam miksować masło z cukrem i dodaję jajka, a później stopniowo przestudzoną masę budyniową. Jeszcze nigdy mi się nie zwarzyło :wink: Pozdrawiam

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy do tej masy muszą iść surowe żółtka ? Czy można żółtka dać do gotującego sie budyniu z galaretką? I na jak dużą blaszkę ten przepis jest ?

  • 2 lata później...
  • 10 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.