pika15 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 UPIEC BISZKOPT Z 5 JAJ KREM NA BISZKOPT: 1 GALARETKA WIŚNIOWA 1 BUDYŃ WANILIOWY 50 DKG. WIŚNI DRYLOWNYCH 2 SZKLANKI KOMPOTU WIŚNIOWEGO 2 ŻÓŁTKA 1/2 SZKLANKI CUKRU 1 I 1/2 KOSTKI MASŁA LUB MARGARYNY WYKONANIE: 1 Szklankę kompotu wiśniowego zagotować i rozpuścić w niej galaretkę. W drugiej szklance rozpuścić budyń i dodać 5-6 łyżek cukru. Zagotować galaretkę z sokiem i wlać do niej budyń z sokiem. Zagotować kruciutko. Masło utrzeć z żółtkami na puszysty krem do tego dokładać po łyżce ciepłej masy. Na końcu wymieszać z wiśnimi. Gotową masę kładziemy na biszkopt. Ostatnio piekłam i biszkopt przekroiłam na pół a masę dałam do środka. PYCHA :) :roll: :D zdjecie.php1.jpg zdjecie.php.jpg Cytuj
Katarzyna Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Witam! Ten przepis już jest dość dawno na forum , ale chyba poszło w zapomnienie :wink: Ciasto jest bardo dobre więc przypominam i polecam warto :wink: Szkoda że autorka już się u nas nie pojawia. :wink: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Tak wygląda ciacho ! Zrobiłam nie na biszkopcie tylko na oszukańcu a do kremu zamiast kompotu użyłam soku z kartonu. Niesamowite połączenie galaretki i budyniu daje niepowtarzalny smak. Teraz zrobię z truskawkami i galaretką truskawkową. Mniam :wink: Cytuj
Dorunia Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Fajnie wygląda to ciasto,ja mam też przepis na taki krem z kompotu i potwierdzam,że jest smaczny :wink: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 To był chochlik , ale już sobie poszedł :wink: już jest ok. Pozdrawiam Cytuj
Jolanta Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Kasiu ale narobilas ochoty na to ciacho miam miam!!! :wink: . Jeszcze nigdy nie laczylam galaretki z budyniem a w przepisie jest ze do masla dodaje sie ciepla mase budyniowa czy sie nie zwazy maslo?Pozdrawiam :wink: [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
Katarzyna Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Jolu gotuję sok wsypuję galaretkę i jak galaretka się rozpuści wstawiam na gaz i wlewambudyń. Odstawiam jak przestygnie zaczynam miksować masło z cukrem i dodaję jajka, a później stopniowo przestudzoną masę budyniową. Jeszcze nigdy mi się nie zwarzyło :wink: Pozdrawiam Cytuj
Dora35 Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Czy do tej masy muszą iść surowe żółtka ? Czy można żółtka dać do gotującego sie budyniu z galaretką? I na jak dużą blaszkę ten przepis jest ? Cytuj
Katarzyna Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Witam ! Ja dodaję żółtko do ugotowanej, ale ciepłej masy ( też boję się surowych jajek ). Kremu wystarcza na dużą blachę. Robiłam do tego kremu Oszukańca . https://www.smaczny.pl/forum/Ciasto-Ktore-Z...kopt-t4577.html Polecam jest pycha :wink: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Właśnie dziś robiłam w wersji brzoskwiniowej :-D Piecze się w lodówce > później cyknę fotkę :-D Cytuj
Katarzyna Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Obiecane fotki [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Kaliope Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Katarzyno.. ciasto bajeczne!! R E W E L A C J A :-D Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Mmm... ale apetyczne ciacho :-D Cytuj
Katarzyna Opublikowano 28 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2010 Teraz było w wersji truskawkowej :mrgreen: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.