Halkuk Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Składniki: 40 dag mąki 2,5 dag drożdży 3 łyżki oleju 1 szklanka mleka 1 łyzeczka cukru szczypta soli Wykonanie: Do mąki (przesianej) dodać cukier, szczyptę soli, olej . Do ciepłego mleka rozkruszyć drożdże i wymieszać - wlać to do mąki i wyrobić ciasto . Pozostawić do wyrośnięcia . Na wysmarowanej olejem blaszce wykładam ciasto , smaruję całość przecierem pomidorowym i posypuję ziołami (bazylia,oregano itp) , na to dopiero można wykładać co kto lubi - np pieczarki , ser . Piec ok 20 min w tem 200 stopni C. Smacznego :D 1 Cytuj
Gość madziulka Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 :D witam chcialam sie podzielis z wami drodzy forumowicze ze owa pizza a raczej jej przepis jest godzien podziwu az slinka leci .dzis zrobilam pierwszy raz w zyciu swoja pizze i co sie okazalo?ze moj facet byl nia zachfycony zreszta nie tylko on takze polecam wyzej podany przepis:) pozdrawiam :D Cytuj
Halkuk Opublikowano 4 Lipca 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Bardzo się cieszę , że pizza smakowała :D Kiedyś robiłam zamiast na mleku to na wodzie i pizza wychodziła różnie , przepis na mleku mój mąż przyniósł od koleżanek z pracy , które bardzo wychwalały właśnie ten sposób jej robienia . Od tego czasu tylko w ten sposób robię i zawsze jest świetna Na urodzinach syna młodzież była nią zachwycona . Początkowo wszyscy myśleli że to pizza z pizzerii :D . Zamiast sosu - polewam pizzę gęstym sokiem pomidorowym (z kartonika) no i keczupem - świetnie smakuje , szczególnie mojemu mężowi :D . Pozdrawiam :D Cytuj
kajka Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 pizza jest naprawdę bardzo dobra. Robiłam już wiele razy pizzę ale ta jest najlepsza, rzeczywiście smakuje jak kupcza. Cytuj
mianda Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 też dzisiaj spróbowałam i jest bardzo dobra, tylko ja w brzegi pizzy zawijam kawałki żółtego sera (ok 1x1 cm sera) co sprawia, że brzegi nie są suche, no i ten serek tak się ciągnie minammm. 1 Cytuj
agnieszka Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 tez wypróbowałam...mimo iz od dłuzszego czasu robiłam pizze według swojego przepisu.Byłam bardzo zadowolona...dzieki serdeczne za ten przepis.... :) Cytuj
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 przepis ten dałam mojej siostrze była równiez zachwycona i pizze robi co 2 dzień tak jej smakuje Cytuj
Halkuk Opublikowano 22 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Bardzo się cieszę ,że wszystkim smakuje :roll: . Na moim stole też ciągle gości i jeszcze się nie znudziła nikomu . Ostatnio zrobiłam sporą ilość bo aż 5 i znikły w mig :) Pozdrawiam wszystkich serdecznie . Halina. Cytuj
Gość krystusia Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 witam wszystkich! z calego serca chcialabym podziekowac za ten wspanialy przepis.Po prostu rewelacja!!! Ciasto wysmienite!!! :roll: :) Cytuj
Gość Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 jaki ser powino sie dodac ?? tzn jaki jest najabrdzie popularny ?? Cytuj
Dorota Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Myślę, że można tu dodać każdy rodzaj żółtego sera. Ja zawsze korzystam z sera gouda, polecam. Dziękuje Halkuk za przepis, jeszcze go nie wypróbowałam, ale zapowiada się ciekawie :) Pozdrwiwam Cytuj
Gość Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 wlasnie robie ta pizze :) jna ile gotowe ciasto zostawic do wyrosniecia ?? Cytuj
Dorota Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Wydaje mi się, że gotowe ciasto, aby ładnie wyrosło, należy zostawić na ok. 15 minut w ciepłe miejsce i najlepiej nakryć ściereczką :) Cytuj
Bernimek Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Pizza wyśmienita !!! Próbowałam róznych przepisów na pizze, ale ten jest rewelacyjny. Dzięki bardzo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.