aneta26 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 8 paczek herbatników 1 kg jabłek 20 dag margaryny 1 szklanka cukru odrobina cynamonu Do dekoracji: dowolna polewa lub czekolada wiórki kokosowe Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Umieścić w rondlu. Dodać margarynę, cukier i cynamon. Podgrzać do rozpuszczenia składników. Tortownicę wyłożyć herbatnikami i pokryć częścią gorącej masy. Wyłożyć kolejną warstwę herbatników i tak przekładać do wyczerpania składników. Górną warstwę powinny tworzyć herbatniki.Udekorować dowolną polewą lub rozpuszczoną czekoladą i wiórkami kokosowymi Cytuj
ali Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Jak duża tortownica, ile warstw wychodzi i czy herbatniki to te malutkie paczuszki? Zamierzam zrobić ale w blaszce spróbuję, lepiej będzie układać prostokątne herbatniki. Cytuj
plinka Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Aneta, nie rozpada sie to ciasto przy krojeniu? pozdrawiam Cytuj
aneta26 Opublikowano 25 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 ciasto to musi być schłodzone przed polaniem go polewą i wtedy jabłka się nie rozpłyną. Cytuj
Jola_A. Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 [LINK NIEAKTUALNY] Tak wyglada ta STEFANKA na zdjeciu,chyba sie nie rozpada. :lol: Cytuj
plinka Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 dziekuje za przepis, wczoraj wyprobowany - b.szybko sie robi i wychodzi atrakcyjne ciasto bez pieczenia (zrobilam w keksowej foremce). naprawde polecam :lol: Cytuj
Gość Patka Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Ciasto jest SUPER!!!Jednak z kuli tego,że lubię eksperymenty zamiast herbatników dałam biszkopty a do masy dodałam jedną galaretkę (rozpuszczając ja w tej masie zamiast wody)Na koniec posypałam orzechami.JEST NAPRAWDE SUPER!!!Moje dzieci się zajadają!!! Cytuj
Katarzyna Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Wszystko prze Dorotkę :grin: Dziś już nie , ale jutro zasuwam po jabłka :P Cytuj
apsik Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Ja mam pytanie,jeżeli to by były jabłka smażone ze słoika to ile ich ma być :grin: Cytuj
Dorota Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Myślę, że taki 1 litrowy słoik powinien wystarczyć. Powodzenia i smacznego :grin: Cytuj
apsik Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Dziękuję Dorotko za pomoc,na pewno skorzystam z tego przepisu. Cytuj
Dorota Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Zrobiłam tę Stefankę - przepis rewelacyjny - szybki i pyszny :wink: Pozdrawiam autorkę :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi