novijka Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Składniki: 500g szpinaku ząbek czosnku 150 g szynki drobiowej (w kawałku) 3/4 szklanki śmietany 2 łyżki masła 2 łyżki curry łyżka mąki 4 szklanki bulionu warzywnego (z kostki) sól pieprz Wykonanie: 1. Szpinak opłukać, odciać ogonki. Grubo posiekać. Gotować 2-3 minuty w osolonym wrzatku. Odcedzić. 2. Masło rozgrzać. Podsmażyć w curyy, a następnie dodac czosnek. Smażyć chwilę razem. Dodać szpinak i znowu chwilę smażyć. Doprawić solą i pieprzem. Wlać bulion. Gotować około 20 minut. 3. Śmietanę wymieszać z mąką. Wlać do zupy. Zagotować. Szynkę pokroić w drobną kostkę i rozłożyć na talerze. Zalać zupą. UWAGA! Zamiast szynki do zupy można dodać ugotowane na twardo i pokrojone w ćwiartki lub kostkę jajka albo grzanki. Pzrepis wziełam dawno z jakiejś gazety i od tej pory na stałe zagoscił w moim menu :cry:. SMACZNEGO! Czekam na wasze opinie :cry: Cytuj
basga Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Podobnie robię zupę ze świeżego szczawiu,tyle że nie dodawałam curry. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.