ulinek77 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Biszkoptowe roladki Ciasto: - 6 jaj - ½ szklanki maki - ½ szklanki cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Z podanych składników upiec biszkopt. Po upieczeniu jeszcze gorący biszkopt wyjąć i ściąć 1/3 ciasta. Górna cześć posmarować dżemem truskawkowym i zwinąć w roladę ( po krótszym boku). Ostudzić. Masa: - ½ litra mleka - 2 budynie śmietankowe - 1 galaretka cytrynowa - ¾ szklanki cukru - 1 kostka Palmy Ugotować dwa budynie na pół litra mleka. Do gorącej masy wsypać galaretkę i wymieszać. Po czym odstawić do wystygnięcia. Margarynę utrzeć i dodawać po łyżce zimny budyń. Masę wyłożyć na biszkopt. Roladę pokroić na plasterki i ułożyć na masie, zalać galaretką cytrynową. Pozostawić w zimne miejsce. Cytuj
basga Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Alez to musi dekoracyjnie wyglądać!A te roladki to się nie rozwiną? Cytuj
irka55 Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 To musi być pyszniutkie ... muszę zrobić w najblizszym czasie. Dziekuje za przepisik. Pozdrawiam , Irka Cytuj
Dorota Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 To jest pyszniutkie, potwierdzam. Ta masa ma ciekawy smak, i w ogóle całość świetnie się prezentuje i świetnie smakuje... mniam... polecam :razz: Dziękuję Ci Ulinku za wspaniały przepis :cool: Kiedyś podobne ciasto piekłam na mój (nasz z mężem :razz:) wieczorek zapoznawczy. Tylko te roladki były zalane wiśniową galaretą, niestety nie pamiętam z czego robiłam masę, ale ciasto było pyszne i zniknęło ze stołu w ekspresowym tempie :cool: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.