Katarzyna Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 1 sałata strzępiasta zielona 1 sałata strzępiasta czerwona 1 mała sałata zielona ( zwykła ) 10 rzodkiewek 10 małych pieczarek 10 cebulek dymek 5 dag żółtego sera goudy 1 łyżeczka soku z cytryny 3 łyżki sosu winegret Orginalny francuski winegret: 1 szklanka oliwy z oliwek 1/3 szklanki octu winnego 1 ząbek czosnku przeciśniętego 2 łyżki musztardy 1 drobna posiekana cebulka szalotka ( nie koniecznie ) sól pieprz do smaku wszystkie składniki wkładamy do słoika, zakręcamy i mocno potrząsamy do połączenia się składników. Można przechowywać w lodówce 2 miesiące. Doskonały do do sałatek z : pomidorów, ogórków, cykorii, szparagowej fasolki... Umytą sałatę porwać. Pieczarki umyć pokroić, skropić sokiem z cytryny. Dymkę i rzodkiewki pokroić. Ser zetrzeć na tartce. Wymieszać sałaty z dymka i rzodkiewkami. Polać sosem winegret. Przed podaniem posypać serem. SMACZNEGO !!! Moja ocena przepisu 4* bo nie jest to taka z najwyższej półki, a co Wy na to? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.