Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Ostatni tydzień
-
Mariola233 obserwuje zawartość Pierogi Litewskie i Rolada Jabłkowa
-
-
-
Witam, właśnie zrobiłam na śniadanie, bardzo dobra,polecam, miałam tylko takie orzechy, ale też wyszła pycha,dziękuję za super przepis
- Wcześniejsza
-
-
brzmi bardziej jak włoski przepis dzięki za przepis!
-
Robię też tę sałatkę, standardową sałatkę z rzodkiewki.
-
Zmieniłam trochę przepis, ale było pyszne.
-
Często robię coś podobnego dla moich dzieci + dodaję marchewkę.
-
-
-
-
2 szklanki mąki jajko budyń waniliowy 2,5 dag drożdży szklanka mleka łyżka cukru cukier puder do posypania Do miski wkruszyć drożdże i posypać cukrem. Gdy się rozpuszczą, dodać trochę mleka i łyżkę mąki, zamieszać. Resztę mąki wsypać do miski, dodać budyń, resztę mleka, jajko i wyrośnięty rozczyn. Wyrób, odstaw do wyrośnięcia (ciasto powinno objętość). Olej rozgrzej na patelni, usmaż z ciasta racuchy z obu stron na rumiano. Posyp cukrem pudrem
-
Dołączył do społeczności: Menuvivo
-
Mariola233 obserwuje zawartość Paprykarz Do Chleba , Chleb Cebulowy , placuszki z manny i 4 innych
-
-
Dołączył do społeczności: Mariola233
-
Przepis mojego autorstwa: "Pierogi z ryżem i brokułem" Ciasto: Mąkę zmieszać z jajem i wodą. Można nie dodawać jaja, ale ciasto będzie twardsze. Ciasto rozwałkować i wykroić na pierogi. Farsz: Ugotować ryż oraz brokuł, zblendować i połączyć. Można dodać trochę sera żółtego. Farszem nadziać ciasto pierogowe. Pierogi wrzucić do lekko osolonej wrzącej wody i ugotować. Podawać z masłem i sosem sojowym. Smacznego!
-
Ciasto: Mąkę zmieszać z jajem i wodą. Można nie dodawać jaja, ale ciasto będzie twardsze. Ciasto rozwałkować i wykroić na pierogi. Farsz: Ugotować ryż oraz brokuł, zblendować i połączyć. Można dodać trochę sera żółtego. Farszem nadziać ciasto pierogowe. Pierogi wrzucić do lekko osolonej wrzącej wody i ugotować. Podawać z masłem i sosem sojowym.
-
Dołączył do społeczności: Kuch
-
Dołączył do społeczności: IWONA123
-
Szyszki sosnowe mogą być przygotowywane na wiele sposobów.
-
Dołączył do społeczności: dispent
-
Dołączył do społeczności: piotr21
-
Witam. Robiłam powidlo sliwkowe, przełożyłam do słoików i pasteryzowalam 20 min. Później odwróciłam do góry dnem. Niestety przykrywki klikaly i nie były wklęsłe. Powtórzyłam pasteryzacje ale znów przykrywki nie zassaly. Tylko jeden na cztery był wklęsły. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Czy mogę jeszcze raz pasteryzowac ?
-
Dołączył do społeczności: Annaizw
-
Witam. Ryżu 100 gram? Pozdrawiam
-
Dołączył do społeczności: ChesterGon
-
Dołączył do społeczności: LloydSeito
-
Witam ja ubijam całe jajka z cukrem i od 30 minut mam cały czas wodnista masę lekko żółtawą nie chce się ubić na biala konsystencję, co zrobic?