wiola344 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 :wink: :grin: składniki: -45 kdg mąki -10 dkg cukru pudru -10 dkg miodu -10 dkg margaryny -1 łyżeczka sody -1 jajko wykonanie: to wszystko połączyć- zagnieść ciasto i podzielić na 3 części i upiec na złoty kolor masa: - 2 szkl. mleka -4 łyżki kaszy mannej -15 dkg margaryny -15 dkg cukru pudru - zapach migdałowy ugotować kaszę na mleku wystudzić wykonanie: margarynę ucierać i dodawać wystudzoną kasze ,dodać cukier ,zapach i ucierać na gładką masę , ostudzone placki smarować dżemem albo marmoladą potem kremem ,na wierzchu można też posmarować kremem lub polać czekoladą lub lukrem.Polecam . Ciasto może zdawać się pracochłonne ale tak nie jest robi się je dość szybko. :grin: :lol: Cytuj
wiola344 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 :D Zrobiłam dziś ciasto z grysikiem,dołączam zdięcia, aby zachęcić wasze oczka :D ,aby pobudziły wasze zmysły :razz: ,byście poczuli smak : :D : ,hihihi :D ale pisze głupoty :evil: ale pośmiać się można,ale do rzeczy oto moje ciacho pyszne,tylko zapomniałam napisać że robiąc je powinno postać trochę aby placki zmiękły,bo to są kruche miodowe ,PYSZNE :D Cytuj
ina12 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Wiolu bardzo ładne i apetyczne ciasto. Kiedy my damy radę to wszystko wypróbować?, ja naprawdę nie daję już rady. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
wiola344 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 :razz: :D Witaj ineczko nie martw się życie jest długie a ile niedziel jeszcze nam pozostało ,tak jedno co tydzień i wkońcu spróbujemy wszystkiego :evil: Cytuj
ina12 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Wiola nie pocieszj mnie, bo mnie już dużo nie pozostało a codziennie przepisów przybywa i to bardzo dobrze. Myślę że niektóre zdąży się jeszcze wypróbować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi