Dorunia Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 -50 dag.polędwicy wieprzowej -50 dag.dużych pomidorów -50 dag.ziemniaków -50 dag.marchewek -10 dag.kiełbasy czosnkowej -2 cebule -2 ząbki czosnku -4 szk.rosołu instant -3 łyżki oliwy -3 listki laurowe -sól,pieprz Mięso umyć,osuszyć i pokroić w równą kostkę.Pomidory sparzyć i usunąć skórkę,podzielić na ćwiartki, usunąć środki z pestkami i pokroić w kostkę.Ziemniaki obrać i również pokroić w kostkę.Marchewki obrać i pokroić w cienkie plasterki.Cebulę i czosnek również obrać,cebulę podzielić na małe cząstki,a czosnek przecisnąć przez praskę. W garnku mocno rozgrzać oliwę i usmażyć na złoty kolor mięso.Usmażone mięso wyjąć do miseczki,posypać solą i pieprzem i odstawić na krótko.Na tym samym tłuszczu posmażyć warzywa,w drugim garnku zagotować rosół po czym zalać warzywa gorącym rosołem.Na koniec dodać mięso i listki laurowe.Całośćgotować przez 30 minut na średnim ogniu bez przykrycia. Kiełbasę czosnkową pokroić w kostkę i 5 minut przed końcem gotowania dodać do zupy.Przed podaniem doprawić solą i pieprzem do smaku. SMACZNEGO :) :) :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.