Jola_A. Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 Biszkopt czekoladowy: 5 jaj 1 szklanka maki tortowej (niepelna) 0,5szkl cukru 2 lyzki kakao 1 lyzeczka proszku do pieczenia Masa: 0,5litra mleka 0,5szklanki cukru 1maslo 20dag.wiorkow kokosowych (mozna dac 25dag) cukier waniliowy polewa:2 mleczne czekolady rozpuscic w 0,5kostki margaryny Bialka ubic na sztywno dodac cukier i zoltka na koncu make z proszkiem i kakao.Wylac do blachy.Piec 30 min. Mleko zagotowac z cukrem i cukrem waniliowym,wsypac kokosy,gotowac do zgestnienia. Po wylaczeniu do goracej masy dodac maslo,rozpuscic,studzic,mieszac co jakis czas. Na biszkopt wylozyc mase kokosowa,polac polewa czekoladowa. :wink: SMACZNEGO!!!! Cytuj
kafetka Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 wczoraj robilam to ciastko wyszlo owszem bardzo dobre ale nastepnym razem dodam troche mniej mleka...bo masa byla ciut za rzadka!! Cytuj
Jola_A. Opublikowano 13 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 trzeba gotowac do zgestnienia(ok.20 min.), mozna dodac wiecej kokosow. :wink: :wink: Cytuj
AnRa Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 wygląda na bardzo dobre ciasto napewno je zrobię :wink: Cytuj
tutunia Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Jakiej wielkości blachę używasz do pieczenia ciasta z podanych składników ? Cytuj
Jola_A. Opublikowano 15 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 wymiary dna blaszki 21x35 :wink: :wink: Cytuj
M@lgosia Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Ciasto wygląda smakowicie, przepis z pewnościa wypróbuję :wink: i napiszę jak wyszło. Pozdrawiam :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.