zazula226 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Składniki: Ciasto - 2 szklanki mąki - 1 szklanka cukru - 3 łyżki kakao - 1 kostka margaryny - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - cukier waniliowy - 4 jajka - 3 łyżki wody Masa serowa: - 1/2 kg sera - 4 jajka - 3/4 szklanki cukru - 1/2 kostki masła - bakalie Sposób przygotowania: Ciasto: Margarynę, cukier, kakao, wodę, cukier waniliowy zagotować przez 5 minut. Po ostudzeniu dodać żółtka, wymieszać na jednolitą masę. Odlać 1/2 szklanki masy na polewę. Do reszty dodać mąkę, proszek, pianę z białek i delikatnie wymieszać. Masa serowa: Ser zemleć, masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodawać po łyżce ser i dalej ucierać. Na koniec dodać pianę z białek, bakalie i delikatnie wymieszać. Formę natłuścić i posypać bułką tartą. Ciasto wylać do formy delikatnie nałożyć ser. Piec około40 minut w 180°C. Polać pozostałą polewą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.