Jolcia Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Składniki: -10 dag margaryny -4 jajka -18 dag cukru -40 dag wiórek kokosowych Margarynę rozpuścić i schłodzić. Jajka rozmieszać z cukrem [nie miksować]. Wszystkie składniki połączyć. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładać do rozgrzanego piekarnika i piec w temp.180 C przez 10-15 min. Zdejmować z papieru gdy ostygną. Pracy niewiele a ciasteczka pycha. Smacznego. Cytuj
beatusek Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Dzękuję Jolciu za tak prosty przepis. Dzisiaj upiekłam kokosanki. PYCHOTKA !!!!!! Pozdrawiam Beata Cytuj
Jolcia Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Beatko kokosanki śliczne.Cieszę się ,że ci smakują. :razz: Cytuj
beatusek Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Jolu!!! Jutro córka ma imprezę w szkole, więc zrobiłam Twoje kokosanki ponieważ są łatwiejsze do podziału niż jakiekolwiek ciasto. Do tego zrobiłam jeszcze kokosowe ciasteczka, które wpisałam w słodkościach pod nazwą "KUDŁACZ"(również bardzo proste do zrobienia i bardzo pyszne). POLECAM!!!!! Cytuj
emilenka Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Też lubie robić kokosanki. Zastanawiam się, czy ciasto rozsmarowane na calej blaszcze i upieczone jako cienki placek mogłoby stanowić warstwę w biszkopcie z masami? nie będzie się za bardzo łamać przy krojeniu? jak myślicie? Cytuj
agnes89 Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Jolciu ja mam takie pytanie odnośnie tej margaryny. Czy dodaje się ją płynna do reszty składników? I czy po wymieszaniu masa jest na tyle gęsta, że można z niej formować kuleczki? Cytuj
Jolcia Opublikowano 22 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Agnieszko margaryna ma być płynna tylko nie wrzątek. Masa jest rzadka ale fajne robi się kulki.Spróbuj a nie pożałujesz. Pozdrawiam. :P Cytuj
agnes89 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Własnie zrobiłam te kokosanki. Są naprawdę PRZEPYSZNE :P W sumie pierwszy raz robiłam tego typu ciastka. A robi się je naprawdę banalnie i bardzo szybko. Polecam wszystkim! :P A tu moje kokosanki: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] , [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Jolcia Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Agnieszko śliczne te kokosanki i cieszę się że smakowały.Miłego dnia. Cytuj
Magdalena Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Pięknie dziękuję za przepis , prosty ,ale jaki trafiony pyszny .Mojemu potworowi kokosowemu bardzo smakuje i wszystkim domownikom.Gorąco polecam i pozdrawiam Magdalena!!! ;) Cytuj
Jolcia Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Magdalenko cieszę się,że smakowały.Ja z rodzinką też je uwielbiamy ;) Cytuj
Kaliope Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Ponieważ moja siostra jest na diecie, upiekłam dla niej na święta te kokosanki. Są pyszne! Dziękuję za przepis i pozdrawiam Autorkę :grin: Troszkę nieostre zdjęcie ale innego niestety nie mam. Cytuj
teresa178 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Pieklam je na swieta wyszly swietne ,na pewno jeszcze nie raz je upieke :grin: . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi