bernadettt Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 składniki: 2 jajka, 50 dag mąki, 10 dag masła, 25 dag cukru pudru, 1 szklanka mleka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 łyżki miodu. wy: masło utrzeć z cukrem, dodać jajka, miód, mleko,następnie mąkę z proszkiem.Upiec. Upieczone ciasto pokroić w kwadraciki, obtoczyć w polewie czekoladowej i wiórkach kokosowych. Cytuj
justhi Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Jeśli mogę, to dodam mój przepis na kokosanki. Dawno ich już nie robiła. Trzeba by to nadrobić. Kokosanki 1 margaryna 0,5 szk. cukru 0,5 szk. mleka 1 cukier waniliowy ROZPUŚCIĆ I OSTUDZIĆ 3 jajka 2 żółtka ROZTRZEPAĆ I DODAĆ 2,5 szk. mąki 4 łyżeczki proszku do pieczenia WYMIESZAĆ DELIKATNIE Z MASĄ aromat arakowy Upieczone ciasto pokroić na kwadraty. Każde ciastko maczać w roztopionej polewie: 1 margaryna 0,5 szk. mleka niecała szk. cukru zapach arakowy 2 łyżeczki kakao 20 dag wiórków kokosowych Cytuj
Jolcia Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Też robię podobne kokosanki ale z biszkoptu z dodatkiem mąki ziemniaczanej. Cytuj
Gość kokosanka Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 Ooo,kokosanki i ja-kokosanka :-( tak na marginesie to uwielbiam te ciacha kokosanki,sa pyszne! Cytuj
Yola79 Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 ale smaka mam teraz na kokosanki:) jutro zrobie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi