elmo_23 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 JAJECZNE KOTLECIKI 6 jajek 1 cebula natka pietruszki sól, pieprz bułka tarta 1 bułka namoczona w mleku i zmielona olej do smażenia 5 jajek ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulkę drobno pokroić i zrumienić, a jak przestygnie dodać do jajek. Natkę pokroić i dodać do startych jajek. Następnie wbić surowe jajo, dodać namoczoną i zmieloną bułkę, posolić, popieprzyć i wymieszać masę. Uformować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej (jak mielone). Smażyć z obu stron na oleju. Podawać z ziemniakami i surówką. Idealne na piątkowy obiadek :wink: Czasami robię bardziej "wypasioną" wersję, dodając do masy jajecznej posmażone wcześniej pieczarki i starty żółty ser. Smacznego Cytuj
apsik Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Witam serdecznie ja też często robię takie kotleciki,jest to dobry pomysł i oczywiście smaczny na zużycie nadmiaru jajek. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 dZIŚ NA OBIAD ZROBIŁAM WŁAŚNIE TAKIE JAJECZNE KOTLECIKI pychotka ZAMIAST PIETRUSZKI DAŁAM KOPEREK I NIE DAWAŁAM BUŁKI TEŻ DOBRE. :wink: Cytuj
amelia1 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Witaj Elmo_23!!! No i podsunełaś mi pomysł na jutrzejszy obiadek :wink: . Takich kotlecików jeszcze nie jadłam, a zapowiada się znakomicie. Pozdrawiam Amelia Cytuj
elmo_23 Opublikowano 1 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Bardzo się cieszę, że Wam smakowało :wink: Pozdrawiam Cytuj
Katarzyna Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Witaj! Czekolada, czosnek, mięsko i jajka to moje wady :wink: nie potrawie się im oprzec więc przy najbliższej okazji na pewno wypróbuję Twój przepis :wink: pozdrawiam Cytuj
amelia1 Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Witaj Elmo_23!!! Bardzo Ci dziękuję za przepis na takie pyszniutkie kotleciki. Dziś robiłam je na obiadek. Poprostu rewelacja. :wink: Pozdrawiam Amelia Cytuj
elmo_23 Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Cześć Amelio!!! Dziekuję za ocenę i cieszę się, że mogłam pomóc w urozmaiceniu jadłospisu :wink: Przesyłam pozdrowienia Ania Cytuj
Jolcia Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Dzięki Aniu za fajny przepis.Dziś zrobiłam kotleciki na obiad. Bardzo smaczniutkie.Do tego zrobiłam sałatkę Colesław. Obiadek ,, palce lizać". Pozdrawiam. Cytuj
zuziorek Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Ja również dzisiaj serwowalam na obiad jajeczne kotleciki, ziemniaczki i surówkę z marchewki. Nowe danie, nowy smak. Dziękuję Cytuj
Katarzyna Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Witam! Przecież na to nie da się patrzeć :wink: szkoda że już na jutro zaplanowałam inny obiad bo już jutro bym robiła ale w tygodniu na pewno zrobię :razz: Pozdrawiam ( aż dostałam ślinotoku ) :razz: :arrow: :wink: Cytuj
elmo_23 Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Ciesze się, że Wam smakowało :razz:, a Twój obiadek Zuziorku wygląda bardzo smakowicie! Pozdrawiam Cytuj
monisia Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 hihihi noo to fajny przepisik na tani obiadek i wyglądają zupelnie identycznie jak moje ;0 jutro robie ;0 wiaruchna..ale to forum jest suuuper poprostu :razz: jezuuu nie trzeba w ogóle wymyślac co zrobić..wystarczy poczytac was i juz :razz: DZIEKUJE ŻE JESTEŚCIE ...SMACZNI ;) Cytuj
Katarzyna Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Zrobiłam i już niema ;-) Były pyszne Polecam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi