Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

JAJECZNE KOTLECIKI

6 jajek

1 cebula

natka pietruszki

sól, pieprz

bułka tarta

1 bułka namoczona w mleku i zmielona

olej do smażenia

5 jajek ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulkę drobno pokroić i zrumienić, a jak przestygnie dodać do jajek. Natkę pokroić i dodać do startych jajek. Następnie wbić surowe jajo, dodać namoczoną i zmieloną bułkę, posolić, popieprzyć i wymieszać masę. Uformować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej (jak mielone). Smażyć z obu stron na oleju. Podawać z ziemniakami i surówką. Idealne na piątkowy obiadek :wink:

Czasami robię bardziej "wypasioną" wersję, dodając do masy jajecznej posmażone wcześniej pieczarki i starty żółty ser.

Smacznego

Opublikowano

Witaj Elmo_23!!! No i podsunełaś mi pomysł na jutrzejszy obiadek :wink: . Takich kotlecików jeszcze nie jadłam, a zapowiada się znakomicie. Pozdrawiam Amelia

Opublikowano

Witaj Elmo_23!!! Bardzo Ci dziękuję za przepis na takie pyszniutkie kotleciki. Dziś robiłam je na obiadek. Poprostu rewelacja. :wink: Pozdrawiam Amelia

Opublikowano

Dzięki Aniu za fajny przepis.Dziś zrobiłam kotleciki na obiad. Bardzo smaczniutkie.Do tego zrobiłam sałatkę Colesław. Obiadek ,, palce lizać". Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam! Przecież na to nie da się patrzeć :wink: szkoda że już na jutro zaplanowałam inny obiad bo już jutro bym robiła ale w tygodniu na pewno zrobię :razz: Pozdrawiam ( aż dostałam ślinotoku ) :razz: :arrow: :wink:

Opublikowano

hihihi noo to fajny przepisik na tani obiadek i wyglądają zupelnie identycznie jak moje ;0

jutro robie ;0

wiaruchna..ale to forum jest suuuper poprostu :razz:

jezuuu nie trzeba w ogóle wymyślac co zrobić..wystarczy poczytac was i juz :razz:

DZIEKUJE ŻE JESTEŚCIE ...SMACZNI ;)