wiola344 Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Składniki: -8 jaj -czerstwa bułka -1/2 szkl. mleka -średnia cebula -1łyżka magaryny -natka pietruszki -5łyżek tartej bułki -olej do smażenia wykonanie: -ugotować na twardo 7 jaj , ostudzić bułkę namoczyc w mleku-odcisnąć z nadmiaru,cebule drobno posiekać i podsmażyć na margaryniena złoty kolor. Jajka i bułke zmielić dodać surowe jajko,cebulę,pietruszke posiekaną,sól i pieprz do smaku ,całość wymieszac. Na desce obsypanej bułka tartą formować małe kotleciki i usmażyć. Podawac na goraco ale i na zimno też sa pyszne.Polecam i życze smacznego. :mrgreen: :grin: Cytuj
iwona30 Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Te kotlety są bardzo dobre ja je robię, a na drugi dzień to mężowi do pracy do chleba daje są super. Ja dodaje szczypiorek ale cebulki nie smaże muszę spróbować twojej wersji.Polecam. :mrgreen: Cytuj
wiola344 Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 :mrgreen: To jest fakt iwonko są bardzo smaczne nawet na drugi dzień, ze szczypiorkiem nie robiłam tylko tak ,bo to przepis córki ze szkoły która uczy się na kucharza ,ale napewno i ze szczypiorkiem sa dobre :grin: :roll: Cytuj
mac51 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Z przepisu Wioli wychodzi około 12 kotlecików :grin: Smacznego :mrgreen: Polecam :roll: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
wiola344 Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 :grin: Mac gratulacje!!! wspaniale ci wyszły kotleciki moje zdięcie troche nie udane bo po fakcie zobaczyłam że miałam źle ustawiony aparat :roll: :lol: Pozdrawiam i mam nadzieje że smakowały :mrgreen: Cytuj
ina12 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Ja też już takie kotleciki robiłam i całej rodzince bardzo smakują. Cytuj
Gość Paula_n Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Wiola 344 te kotleciki są pyszne :mrgreen: <mniam> Ja dodałam jeszcze do smaku lubczyk a zamiast świeżej pietruszki dałam suszona. Polecam wszystkim :grin: Cytuj
wiola344 Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 :mrgreen: Bardzo się ciesze że tak wszystkim smakuja,dziękuje :grin: :roll: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi