Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Podaje przepis na szybkie danie obiadowe: 6 jajek majonez musztarda bulka tarta cebule sol pieprz olej Gotujemy jajka na twardo , po ochlodzeniu obieramy i siekamy na drobno w kostke , dodajemy rowniez na drobno posiekana cebule , okolo 1 lyzki majonezu i okolo 1 lyzeczke musztardy.Wszystko przyprawiamy sola i pieprzem . Nastepnie dodajemy do masy bulke tarta - poto azeby ustabilizowac mase, ktora powinna byc na tyle zbita zeby uformowane kotlety nie rozlatywaly lub nie rozplynely sie nam w rekach .Formujemy kotlety tak samo jak na mielome. Poczym kulamy kotleciki w bulce i wkaladamy na patelnie na rozgrzany olej (kotlety nie moga w nim plywac , bo sie rozwala - powinnismy obchodzic sie z nimi delikatnie poniewaz nie sa tak stabilne jak mielone). Obsmazamy z obu stron i gotowe. Swietnie pasuja do gotowanych ziemniaczkow i salaty Życze smacznego i pozdrawiam :mrgreen:

Opublikowano

Te kotlety robiłam wiele razy są super, ale jeszcze nigdy nie dodawałam majonezu ,ale za to dodaje posiekaną zieloną pietruszke , następnym razem zrobie w/g Twojego przepisu. :) :) Pozdrawiam

Opublikowano

Może trzeba dodać do tej masy jajecznej - 1 surowe jajko (składnik sklejający). Moja mam dawno robiła takie kotlety z jajek, i wiem że dodawała tam 1 surowe jajko - może warto spróbować :)

Opublikowano

Bardzo często robię kotlety z jajek i jeszcze nigdy się nie rozpadły,a to dlatego,że dodaję surowe jajko.Trzeba dokładnie wyrobić,a potem sklejać w ręku.Na koniec obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju. Polecam do ziemniaków i mizerii. Pozdr.

Opublikowano

Hmmm... kotlety w takiej postaci z majonezem sama wymyslilam i osobiscie nie dodaje surowego jajka , wiem jednak z praktyki (robilam je juz duzo razy ) ze naprawde trzeba uwazac na ilosc tluszczu na patelni , najlepiej dac tylko tyle zeby patelnia sie blyszczala ale zeby nie pluwał tluszcz. Oczywiscie radze trzymac kotlety na jednej stronie dopuki sie nie zarumienia. Mi jakos wychodzi ... Zycze powodzenia. Pozdrawiam

Opublikowano

Znam ten przepis - jest super! I właśnie dostałam natchnienia co dziś zrobię na obiad :) Zawsze robiłam je z surowym jajkiem i siekaną zieleninką (koperek, pietruszka), ale może tym razem spróbuję wersję z majonezem.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.