adrijah Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Kotleciki, bo wyszły bardzo malutkie. Większe się rozpadały jak chciałam je obtoczyć w bułce tartej. Do tego ziemniaki i sałatka (a właściwie surówka) z pomidorów z cebulą. KOTLETY Z JAJEK składniki: - 6 jajek ugotowanych na twardo - 2 surowe jajka - 1 namoczona bułka - ok.1 łyżki masła - sól, pieprz (i ewentualnie inne przyprawy) - dużo szczypiorku - bułka tarta Jajka posiekać czy rodziabać widelcem, wymieszać z przyprawami, surowym jajkiem, odcisniętą bułką, masłem i szczypiorkiem, ewentualnie dosypać bułki tartej jeśli masa będzie za rzadka (moja była) Robić takie kotleciki jak mielone , obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron (ja smażyłam z 4, bo mi jakoś dziwnie te kotleciki wyszły i się po bokach nie chciały usmażyć) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi