Skocz do zawartości

Mielone z serem, które szczerze uwielbiam :D


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-0,5 kg dowolnego mielonego mięsa -kopiasta łyżka tartej bułki -0,5 szklanki mleka -1 jajko -1 białko -1 duża cebula -6 grubych (ok. 0,5 cm) plastrów sera salami lub gouda -masło -sól -pieprz -mielona słodka papryka -olej -tarta bułka i mąka do panierowania Drobno posiekaną cebulkę zesmażyć na oleju, pilnując by pod żadnym pozorem się nie zrumieniła. Tartą bułkę zalać ciepłym mlekiem. Każdy plaster sera posmarować z obu stron masłem i oprószyć papryką. Później wstawić na kilka chwil do lodówki. Do rozmoczonej tartej bułki dodać cebulę, jajko, białko, przyprawy, no i mięso, oczywiście. Całość wyrobić na jednolitą masę, a później podzielić na 6 równych części. Z każdej takiej porcji uformować szeroki "placek". Włożyć do środka wychłodzony plaster sera, dokładnie otoczyć go mięsem. Kotlety panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką, starannie tą panierkę dociskając. Wstawić jeszcze na 30 minut do lodówki, a później usmażyć na głębokim tłuszczu. Cóż mogę rzec- nazwa mówi sama za siebie :D To jedne z najlepszych mielonych jakie miałam okazję jeść. Ten ciągnący się serek, otoczony dobrze wysmażonym mięskiem... Rewelacja poprostu! Smacznego!!!!!!!

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.