zazula226 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Składniki: - 10 ząbków czosnku - 2 kromki chleba tostowego - 3/4 szklanki mleka - 2 gałązki zielonej pietruszki - gałka muszkatołowa - sól - pieprz Sposób przygotowania: W garnuszku gotujemy wodę i wrzucamy do niej na 3 min. obrane ząbki czosnku. Z chleba tostowego wybieramy miękisz. Mleko podgrzewamy na ogniu. Wrzucamy do niego rozgnieciony czosnek, miękisz chleba i zieloną pietruszkę. Gotujemy na wolnym ogniu mieszając ok. 15 min. Podczas gotowania dodajemy gałkę muszkatołową, sól i pieprz do smaku. Gotujemy i rozcieramy zawartość sosu drewnianą łyżką, aż stanie się w miarę gładki. Sprawdzamy smak. Sos podajemy na ciepło do wszelkiego rodzaju mięs pieczonych i duszonych. Może być użyty na zimno do pieczonego mięsa, podanego jako wędlina. Cytuj
monilek26 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Dziękuje za tak zróżnicowane sosy do potraw. Z pewnością je wypróbuje :lol: Pozdrawiam Cytuj
zazula226 Opublikowano 26 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 no proszę bardzo, polecam się na przyszłość, mam nadzieje, że będą smakowały;) pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.