Bahus Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Rigatoni z bekonem, pomidorami i szpinakiem 300 g szpinaku, sól, 200 g pomidorków koktajlowych, 6 suszonych pomidorów w oleju, 125 g bekonu, 1 cebula, 2 łyżki oliwy, 500 g przetartych pomidorów, pieprz, 400 g rigatoni (makaronu rurki), 2 łyżki listków bazylii, 100 g pokruszonego koziego twarożku Szpinak oczyścić, umyć i blanszować ok. 2 minut w osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą i dokładnie osączyć. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół. Suszone pomidory osączyć i pokroić w kostkę, olej zachować. Bekon pokroić w paski. Cebulę posiekać, poddusić na 1 łyżce oliwy, dodać przetarte pomidory, sos doprawić, gotować na wolnym ogniu ok. 15 minut. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Bekon i suszone pomidory podsmażyć na reszcie oliwy Dodać 2 łyżki oleju z pomidorów, szpinak, pomidorki. makaron i bazylię, doprawić. Rigatoni podawać z sosem pomidorowym i serem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.