novijka Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Składniki: 500g szpinaku ząbek czosnku 150 g szynki drobiowej (w kawałku) 3/4 szklanki śmietany 2 łyżki masła 2 łyżki curry łyżka mąki 4 szklanki bulionu warzywnego (z kostki) sól pieprz Wykonanie: 1. Szpinak opłukać, odciać ogonki. Grubo posiekać. Gotować 2-3 minuty w osolonym wrzatku. Odcedzić. 2. Masło rozgrzać. Podsmażyć w curyy, a następnie dodac czosnek. Smażyć chwilę razem. Dodać szpinak i znowu chwilę smażyć. Doprawić solą i pieprzem. Wlać bulion. Gotować około 20 minut. 3. Śmietanę wymieszać z mąką. Wlać do zupy. Zagotować. Szynkę pokroić w drobną kostkę i rozłożyć na talerze. Zalać zupą. UWAGA! Zamiast szynki do zupy można dodać ugotowane na twardo i pokrojone w ćwiartki lub kostkę jajka albo grzanki. Pzrepis wziełam dawno z jakiejś gazety i od tej pory na stałe zagoscił w moim menu :cry:. SMACZNEGO! Czekam na wasze opinie :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Podobnie robię zupę ze świeżego szczawiu,tyle że nie dodawałam curry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.