ina12 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 2 szklanki mąki 2 jajka 1/2 szklanki rozmrożonego szpinaku łyżka oleju 1/2 szklanki mleka sól tłuszcz do okraszenia sos mięsny do polania, lub twaróg do posypania Wymieszać w kubeczku jajka, mleko, szpinak oraz olej. Mieszaniną tą zarabiać mąkę, a po połączeniu się składników ciasta bardzo dokładnie je wyrobić. Wyrobione ciasto wyłożyć na deseczkę zwilżona wodą. Nożem odcinać cieńkie kluski do wrzącej osolonej wody, ugotować. Odcedzić i podawać zaraz po ugotowaniu z dodatkiem sosu mięsnego lub tylko okraszone i posypane twarogiem. Kluski te trzeba gotować przed samym podaniem i nie nadają się do odgrzewania. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.