Skocz do zawartości

Kluski Kładzione Szpinakowe


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

2 szklanki mąki 2 jajka 1/2 szklanki rozmrożonego szpinaku łyżka oleju 1/2 szklanki mleka sól tłuszcz do okraszenia sos mięsny do polania, lub twaróg do posypania Wymieszać w kubeczku jajka, mleko, szpinak oraz olej. Mieszaniną tą zarabiać mąkę, a po połączeniu się składników ciasta bardzo dokładnie je wyrobić. Wyrobione ciasto wyłożyć na deseczkę zwilżona wodą. Nożem odcinać cieńkie kluski do wrzącej osolonej wody, ugotować. Odcedzić i podawać zaraz po ugotowaniu z dodatkiem sosu mięsnego lub tylko okraszone i posypane twarogiem. Kluski te trzeba gotować przed samym podaniem i nie nadają się do odgrzewania.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.