Gość agura_2005 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Potrzebne składniki: 1. Makaron Lazania 2. 5 filetów z kurczaka 3. 1,5 paczki mrożonego szpinaku ( oczywiście może być również świeży) 4. Duża kostka sera żółtego 5. Ząbek czosnku 6. Olej do smażenia ( najlepiej oliwa z oliwek) 7. Sól , pierz 8. Łyżka śmietany 18% Filety z kurczaka myjemy. Kroimy w paski , doprawiamy solą i pieprzem i obsmażamy na patelni. Do podsmażonych kawałków kurczaka doadajemy szpinak oraz starty ząbek czosnku. Chwile wszystko razem gotujemy i doadajemy łyżkę śmietany do zabielenia sosu. Płaty lazani gotujemy około 4 minut, w tym czasie trzemy na tarce żólty ser. Do naczynia żaroodpornego przekładamy warstwowo: płaty lazani, sos , ser Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 35 min. Smacznego! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.