arabika Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 1 kg miesa (szynka kulka) marynata firmy " Kotany" tłuszcz do smażenia średni majonez 1/2 słoika ogórków konserwowych biały pieprz ,sól Mieso umyć osuszyć i włożyc do wczesniej przygotowanej (zgodnie z zaleceniem producenta )marynaty ,odstawic do lodówki na 24 godziny Wyjac z marynaty ,osaczyc ,natrzec solą Włozyc na rozgrzany tłuszcz i obsmazyc z kazdej strony .Kiedy mieso jest brunatne dolać ciepłej wody i dusić do miękkości Ogórki pokroic w drobna kostke odcisnać z nadmiaru płynu i połączyc z majonezem doprawić białym pieprzem Wystudzoną pieczeń pokroic na plastry .Ułożyc na półmisku i zalć sosem tatarskim Smacznego Cytuj
dana2005 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 a ja takie mięsko podczas duszenia podlewam wódeczką po troszku (taki kieliszek 50 ml). Jest kruchsze i wg mnie smaczniejsze. Pozdrawiam Cytuj
arabika Opublikowano 21 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgadzam sie z tym na pewno mięso podlane wódka szybciej się udusi ,też to stosuje. Najczęsciej wtedy kiedy mięso jest odporny na duszenie :wink: (czasami sie takie trafia ,cały czas twarde )wtedy dolewam wódki ,chwila moment i juz mięciutkie Pozdrawiam :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.