aneta26 Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 CIASTO: 1szkl cukru 2 jajka 2 szkl mąki 1 szkl mleka 1/2 kostki masła 1 łyżeczka sody 2 paczki biszkoptów 1 powidła albo dżem porzeczkowy Wszystkie produkty połączyć, na koniec dodać mleko z mąką i sodą na przemian.Blachę wysmarować,i wyłożyć biszkoptami (po dwa do siebie a między nie powidła).Piec około 35-40 min. MASA BUDYNIOWA 2 łyżeczki mąki pszennej 1 budyń waniliowy 1/2 szkl cukru 1/2 litra mleka 1 kostka masła Ugotować budyń z podanych składników i ostudzić.Masło utrzeć na puszystą masę i dodać stopniowo ostudzony budyń. PONCZ: 1/2 SZKL WODY PRZEGOTOWANEJ 2 ŁYŻECZKI CUKRU SOK Z 1/2 CYTRYNY DO DEKORACJI: wiórki kokosowe Po ostudzeniu ciasta nasączyć je ponczem, wyłożyś masę i posypać wiórkami kokosowymi.Schłodzić. SMACZNEGO!!!!!!!!! :wink: :wink: :wink: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Cytuj
Doruska Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Chcę zrobić to ciasto,ale nei rozumiem co zrobić z biszkoptami? wymieszac ,zalać tym ciastem? i na jaką to blachę ? prosz eo mozliwie szybka odp ,bo gości mam jutro :D a te biszkopty to przełożyć dzemem, ułóżyc i zalać ciastem? tak zrozumiałam :D) Cytuj
aneta26 Opublikowano 24 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 DOBRZE ŻE ZAJRZAŁAM BO ZAPOMNIAŁAM ŻE DO CIASTA JESZCZE TRZEBA 2 ŁYŻKI KAKAO. A CO DO BISZKOPTÓW TO PŁASKĄ STRONĘ BISZKOPTA POSMAROWAĆ DŻEMEM I SKŁADAĆ PO DWA BISZKOPTY, OCZYWIŚCIE JAK PISAŁAM WCZEŚNIEJ PŁASKIMI STRONAMI DO SIEBIE. TE POSKLEJANE BISZKOPTY UKŁADAMY JEDEN KOŁO DRUGIEGO W BLASZCZE JA PIĘKĘ TO W BLASZCE O WYMIARACH 23,5*34,5CM. NA TAK PRZYGOTOWANE BISZKOPTY WYLEWAMY CIASTO I TO PIECZEMY. Cytuj
Doruska Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 upiekłam.takiego zakalca to ja w zyciu nie widziałam .i teraz zastanawiam sie co go mogło spowodowac ? a i do masy troche mniej cukru polecam Cytuj
Jola_A. Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Tez mam przepis na to ciasto ,pieklam go ,ciasto wyszlo bardzo dobrze bez zadnego zakalca,moze dlatego ze w moim przepisie sa inne proporcje skladnikow. 1/2kostka margaryny 1 szklanka cukru 3 jajka 1 1/2 szklanki maki 1/2 szklanki mleka 2 lyzki kakao 1 lyzeczka sody 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia 2 paczki okraglych biszkoptow sloiczek dzemu biszkopty smarujemy dzemem,skladamy po dwa,ukladamy na blaszce. margaryne ucieramy z cukrem dodajemy cale jaja oraz make,nastepnie dodajemy mleko,kakao i sode oraz proszek do pieczenia.Ciasto ma dosc gesta konsystencje.nakladamy na biszkopty.pieczemy ok.40-50 min. w temperaturze 180 stp. Cytuj
aneta26 Opublikowano 2 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 JA TEŻ PIEKŁAM JUŻ JE WIELE RAZY I ZA PIERWSZYM RAZEM TEZ MI WYSZEDŁ ZAKALEC. WSZYSTKIE SKŁADNIKI MUSZĄ MIEĆ TEMPERATURĘ POKOIOWĄ . TO MOJE SPOSTRZEŻENIE :D :D :D :D :D :D :D Cytuj
Jola_A. Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 A moim zdaniem w przepisie anety26 jest za duzo mleka i stad ten zakalec. :D Cytuj
basga Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Tez mam przepis na to ciasto ,pieklam go ,ciasto wyszlo bardzo dobrze bez zadnego zakalca,moze dlatego ze w moim przepisie sa inne proporcje skladnikow. 1/2kostka margaryny 1 szklanka cukru 3 jajka 1 1/2 szklanki maki 1/2 szklanki mleka 2 lyzki kakao 1 lyzeczka sody 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia 2 paczki okraglych biszkoptow sloiczek dzemu biszkopty smarujemy dzemem,skladamy po dwa,ukladamy na blaszce. margaryne ucieramy z cukrem dodajemy cale jaja oraz make,nastepnie dodajemy mleko,kakao i sode oraz proszek do pieczenia.Ciasto ma dosc gesta konsystencje.nakladamy na biszkopty.pieczemy ok.40-50 min. w temperaturze 180 stp. piekłam te USTA na święta i myślałam,że nie wyjdzie bo ciasto było rzeczywiście dość gęste ale po upieczeniu było super,aż siostrze zdjęcie wysłałam MMS,tak ciekawie w środku wygląda. Cytuj
kate_76 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Droga Aneto 26 upieklam twoje ciasto na sylwestra jest naprawde bardzo dobre i super wyglada a do tego ma jeszcze jedna zalete jest szybkie i latwe bardzo ci dziekuje za ten przepis .pozdrawiam kate Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.