Skocz do zawartości

Wenus

Gość kasia nowakowska

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kasia nowakowska
Opublikowano

Ciasto Upiec biszkopt z 6 jaj Masa 25 dag sera białego (zmielić) 3 łyżki cukru 2 galaretki cytrynowe (rozpuścić w 2 szklankach wody) Zmiksować ser z cukrem i połową galaretki. Połączyć obydwie masy. Tężejącą masę wylożyć na pierwszą część ciasta i przykryć drugą częścią ciasta. Górę biszkoptu posmarować dżemem brzoskwiniowym lub morelowym. Polewa 10 dag kokosu 0.5 kostki margaryny 3 łyżki cukru Wszystki skladniki przyrumienić. Po ostudzeniu wyłożyć na dżem. Życzę Smacznego.

Opublikowano

Przepis ciekawy chciałabym go wypróbować lecz napisałaś ,że masę serową wymieszać z połową galaretki a co z drugą .Nie napisałaś że bszkopt przekrajamy na pół .Może ja żle odczytałam ,proszę odpowiedz pozdrawiam Magdalena!!!

Opublikowano

no wlasnie... jakie "obie masy" polaczyc?Jak na razie doczytalam sie tylko masy serowej a jezeli druga masa jest pozostala galaretka to mozna ja chyba od razu polaczyc w calosci z serem? Chyba sie Tobie mila Kasiu jakis chochlik do przepisu wkradl i "pozarl" jego czesc :lol: :lol: :lol: . Pozdrawiam serdecznie i witam na forum!

Opublikowano

Witam Ciebie Jolu! Dziękuję Tobie bardzo, za to że jesteś niezawodna w udzielaniu porad i przepisów. Zawsze jesteś na miejscu tam gdzie trzeba być, i służysz każdemu swoją pomocą. Jak to dobrze że można na kimś polegać, i się nie zawieść. ina12

Opublikowano

Myślę, że Kasi chodziło o to, że połowę galaretki zmiksować a potem dodć drugą część i już nie miksować tylko np. wymieszać. A że ciasto trzeba przekroić to już można wywnioskować. Przepis jest podobny do wskazanego ale jednak inny.