Gość kasia nowakowska Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Ciasto Upiec biszkopt z 6 jaj Masa 25 dag sera białego (zmielić) 3 łyżki cukru 2 galaretki cytrynowe (rozpuścić w 2 szklankach wody) Zmiksować ser z cukrem i połową galaretki. Połączyć obydwie masy. Tężejącą masę wylożyć na pierwszą część ciasta i przykryć drugą częścią ciasta. Górę biszkoptu posmarować dżemem brzoskwiniowym lub morelowym. Polewa 10 dag kokosu 0.5 kostki margaryny 3 łyżki cukru Wszystki skladniki przyrumienić. Po ostudzeniu wyłożyć na dżem. Życzę Smacznego. Cytuj
Magdalena Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Przepis ciekawy chciałabym go wypróbować lecz napisałaś ,że masę serową wymieszać z połową galaretki a co z drugą .Nie napisałaś że bszkopt przekrajamy na pół .Może ja żle odczytałam ,proszę odpowiedz pozdrawiam Magdalena!!! Cytuj
Dorota zza plota Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 no wlasnie... jakie "obie masy" polaczyc?Jak na razie doczytalam sie tylko masy serowej a jezeli druga masa jest pozostala galaretka to mozna ja chyba od razu polaczyc w calosci z serem? Chyba sie Tobie mila Kasiu jakis chochlik do przepisu wkradl i "pozarl" jego czesc :lol: :lol: :lol: . Pozdrawiam serdecznie i witam na forum! Cytuj
Jola_A. Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 [LINK NIEAKTUALNY] Oto prawidlowy przepis :lol: Cytuj
Dorota zza plota Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 to nas uratowalas, dzieki teraz jest wszystko jasne! Pozdrawiam serdecznie Cytuj
ina12 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Witam Ciebie Jolu! Dziękuję Tobie bardzo, za to że jesteś niezawodna w udzielaniu porad i przepisów. Zawsze jesteś na miejscu tam gdzie trzeba być, i służysz każdemu swoją pomocą. Jak to dobrze że można na kimś polegać, i się nie zawieść. ina12 Cytuj
Jola_A. Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Dziekuje bardzo Pani Halinko za dobre slowo i za wspaniale przepisy,fajnie ze mozemy wspolnie sobie pomagac,ciesze sie bardzo :lol: Cytuj
ali Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Myślę, że Kasi chodziło o to, że połowę galaretki zmiksować a potem dodć drugą część i już nie miksować tylko np. wymieszać. A że ciasto trzeba przekroić to już można wywnioskować. Przepis jest podobny do wskazanego ale jednak inny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi