Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok 1 kg karczku kroimy w plastry i rozbijamy,jak na kotlety.Układamy ciasno w żaroodpornym naczyniu. Ok 0,5 kg pieczarek kroimy w plasterki i układamy na mięsie. Śmietanę kremówkę (0,5 l) ubijamy i dosypujemy do niej "Zupę cebulową" w proszku! Ma ją w swojej ofercie Knorr i Maggi.Mieszamy dokładnie i wylewamy tą masę na mięso z pieczarkami. Zapiekamy ok 1 godz.Zależy od ilości i grubości mięsa. WAŻNE-nie posypywać mięsa przyprawami,bo ta zupa cebulowa jest bardzo wyrazista w smaku. Moja teściowa robi to też z filetów z kurczaka,ale mi bardziej smakuje karczek.

Opublikowano

Ciekawy przepis z tym karczkiem. Muszę go też wypróbować. No i to ubijanie śmietany + zupa cebulowa. Podzielę się spostrzeżeniami. Pozdrawiam . :) :P

  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Zmiany minimalne: karkówke pokroiłam w cieńkie plasterki bez rozbijania pieczarki ok 0,7 kg lekko poddusiłam na patelni śmietanę 30 nie ubijałam i dodałam dwie paczki zupy Jeżeli masz dostęp do kurek to polecam

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.