Basia K Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Ok 1 kg karczku kroimy w plastry i rozbijamy,jak na kotlety.Układamy ciasno w żaroodpornym naczyniu. Ok 0,5 kg pieczarek kroimy w plasterki i układamy na mięsie. Śmietanę kremówkę (0,5 l) ubijamy i dosypujemy do niej "Zupę cebulową" w proszku! Ma ją w swojej ofercie Knorr i Maggi.Mieszamy dokładnie i wylewamy tą masę na mięso z pieczarkami. Zapiekamy ok 1 godz.Zależy od ilości i grubości mięsa. WAŻNE-nie posypywać mięsa przyprawami,bo ta zupa cebulowa jest bardzo wyrazista w smaku. Moja teściowa robi to też z filetów z kurczaka,ale mi bardziej smakuje karczek. Cytuj
Gość bozena100 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Wspaniały i prosty przepis Smakował całej rodzince Cytuj
renigliwice Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Ciekawy przepis z tym karczkiem. Muszę go też wypróbować. No i to ubijanie śmietany + zupa cebulowa. Podzielę się spostrzeżeniami. Pozdrawiam . :) :P Cytuj
zuziorek Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Dziś zrobiłam tą karkóweczkę z małymi zmianami. Znam ten przepis z kurkami. Dla mnie rewelka i dla moich gości równiez. Cytuj
minia51 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zuziorku, zdradź te zmiany. Przepis ciekawy chcę go wypróbować. Cytuj
zuziorek Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zmiany minimalne: karkówke pokroiłam w cieńkie plasterki bez rozbijania pieczarki ok 0,7 kg lekko poddusiłam na patelni śmietanę 30 nie ubijałam i dodałam dwie paczki zupy Jeżeli masz dostęp do kurek to polecam Cytuj
minia51 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Dzięki Zuziorku.Kurki uwielbiam, ale są bardzo drogie (u nas 22zł za kilogram) ale kto wie, może warto się skusić? Cytuj
Jolanta Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 A ja robilam z piersi z kurczka takze jest super.Polecam. [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
Basia K Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Ciesze sie,ze przepis sie sprawdzil. Zuziorku,z kurkami to wersja "exclusive" :( Cytuj
zuziorek Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Wiem o tym Basiu, ale w ostatnim czasie robie ten przepis naokrągło i zawsze z pieczarkami Pozdrawiam Cytuj
minia51 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Jutro będę robić tę karkówkę. Mam pytanie (może głupie ale dla mnie ważne), Czy zapiekać w naczyniu przykrytym przykrywką, czy w odkrytym? Cytuj
Basia K Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Nie ma glupich pytan :grin: Ja pieke bez przykrycia. Cytuj
minia51 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Basiu, dziękuję za szybką odpowiedź Jutro zrobię mężowi niespodziankę. Pozdrawiam1 Cytuj
minia51 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Kiedyś robiłam tę karkówkę pierwszy raz a zapomniałam wydać o niej opinę. Jest pyszna!!! Często będzie gościć na moim stole. Wielkie dzięki za przepis. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.