Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki: 40 dag mąki 2,5 dag drożdży 3 łyżki oleju 1 szklanka mleka 1 łyzeczka cukru szczypta soli Wykonanie: Do mąki (przesianej) dodać cukier, szczyptę soli, olej . Do ciepłego mleka rozkruszyć drożdże i wymieszać - wlać to do mąki i wyrobić ciasto . Pozostawić do wyrośnięcia . Na wysmarowanej olejem blaszce wykładam ciasto , smaruję całość przecierem pomidorowym i posypuję ziołami (bazylia,oregano itp) , na to dopiero można wykładać co kto lubi - np pieczarki , ser . Piec ok 20 min w tem 200 stopni C. Smacznego :D

  • Like 1
Gość madziulka
Opublikowano

:D witam chcialam sie podzielis z wami drodzy forumowicze ze owa pizza a raczej jej przepis jest godzien podziwu az slinka leci .dzis zrobilam pierwszy raz w zyciu swoja pizze i co sie okazalo?ze moj facet byl nia zachfycony zreszta nie tylko on takze polecam wyzej podany przepis:) pozdrawiam :D

Opublikowano

Bardzo się cieszę , że pizza smakowała :D

Kiedyś robiłam zamiast na mleku to na wodzie i pizza wychodziła różnie , przepis na mleku mój mąż przyniósł od koleżanek z pracy , które bardzo wychwalały właśnie ten sposób jej robienia . Od tego czasu tylko w ten sposób robię i zawsze jest świetna Na urodzinach syna młodzież była nią zachwycona . Początkowo wszyscy myśleli że to pizza z pizzerii :D .

Zamiast sosu - polewam pizzę gęstym sokiem pomidorowym (z kartonika)

no i keczupem - świetnie smakuje , szczególnie mojemu mężowi :D .

Pozdrawiam :D

  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Bardzo się cieszę ,że wszystkim smakuje :roll: . Na moim stole też ciągle gości i jeszcze się nie znudziła nikomu . Ostatnio zrobiłam sporą ilość bo aż 5 i znikły w mig :) Pozdrawiam wszystkich serdecznie . Halina.

Gość krystusia
Opublikowano

witam wszystkich! z calego serca chcialabym podziekowac za ten wspanialy przepis.Po prostu rewelacja!!! Ciasto wysmienite!!! :roll: :)

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Myślę, że można tu dodać każdy rodzaj żółtego sera. Ja zawsze korzystam z sera gouda, polecam. Dziękuje Halkuk za przepis, jeszcze go nie wypróbowałam, ale zapowiada się ciekawie :) Pozdrwiwam

Opublikowano

Wydaje mi się, że gotowe ciasto, aby ładnie wyrosło, należy zostawić na ok. 15 minut w ciepłe miejsce i najlepiej nakryć ściereczką :)

  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.