Rybak Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 SKŁAD: Karp (1,2-2,5) 15dag pieczarek, 3 łyżki mąki, 1/2ltr bulionu, 3 łyżki oleju, 1/2 szklanki śmietany, 3 łyżki masła, 2 duże cebule, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 3 łyżki natki pietruszki, pieprz, sól Sprawioną rybę odfiletować, podzielić na 4 porcje, każdą posolić, oprószyć pieprzem i odstawić na pół godziny, następnie obtoczyć w mące i zarumienić z obu stron na oleju. Z 1 łyżki masła i 1 łyżki mąki zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić ją bulionem Przygotować sos: Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na dwóch łyżkach masła, dodać pieczarki pokrojone w kostkę i dusić do miękkości. Do uduszonych pieczarek dodać koncentrat pomidorowy,wlać zasmażkę. Zagotować mieszając, dodać śmietanę i natkę pietruszki. Do tak przygotowanego sosu włożyć usmażoną rybę i dusić pod przykryciem około 5 min. Podawać z ciemnym pieczywem lub ziemniakami i sezonowanymi surówkami SMACZNEGO :D :D Cytuj
Dorota zza plota Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 az slinka leci, skusze sie :D :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.