Elza Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Witam wszystkich :lol: ! Poszukuje przepisu na jakiś dobry sos do sałatki (ale nie majonezowego) z pomidrów, ogórkow, sałaty, sera feta itp. Jeżeli macie jakieś porady lub przepisy na podobne sałatki, to będę bardzo wdzięczna Cytuj
Gość paulina33 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 witam. Ja do tego typu salatek robie sos vinegre: 1-2 zabki czosnku (przeciskam przez wyciskacz do czosnku),lyzeczke musztardy,zoltko,oliwa,mozna dodac troche wody. Cytuj
Agusia Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Oto moja ulubiona salata 1 glowka salaty rzymskiej-umyta i poszarpana na male kawaleczki 1 ogorek szklarniowy-obrany i pokrojony w niezbyt cienkie plasterki 1 mala cebula-posiekana w drobna kostke 1 owoc awokado-pokrojony w kostke i skropiony sokiem z cytryny ser feta ( najlepiej importowany np. grecki), ilosc wg uznania-pokruszony swiezy koperek-drobniutko posiekany, ja daje garsc ale ilosc jest wg uznania SOS: sok z polowy sporej cytryny dwa razy tyle oliwy z oliwek- najlepiej light- ma delikatniejszy smak niz normalna sol niezbyt duzo bo ser jest slony swiezo mielony pieprz ziola do slalatek Kamis Skladniki sosu wymieszac razem i zalac salate na ok 5-10 min przed podaniem. Mozna dodac odrobinke czosnku lub soli czosnkowej Pychotka z pieczonymi ziemniakami i miesem z grila, zwlaszcza ze stekiem. Powodzenia! Cytuj
Tina Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Do takich sałatek z serem feta dobry jest sos sałatkowy grecki Knora szybko i smaczny Cytuj
Agusia Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 wiem ze ten sos jest dobry ale nie do tej salatki. Poza tym moze by tak zjesc cos bez chemii!? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi