Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

" Przepisy czytelników" Kilka wydmuszek, galaretki owocowe w różnych kolorach. Wydmuszki starannie wypłukać gorącą wodą. Jeden otwór w każdej wydmuszce zalepić plasteliną lub plastrem. W kilku naczyniach przygotować galaretki ( każdy kolor osobno). Do każdej wydmuszki wlać szprycą trochę galaretki, odstawić do zastygnięcia, dodać galaretki innego koloru i w ten sposób kilkoma barwami warstwami wypełnić skorupki. Gdy galaretka wewnątrz dobrze stężeje, zanurzyć każdą wydmuszkę na kilka sekund w ciepłej wodzie, po czym delikatnie zdjąć skorupki. ina12

Opublikowano

Efektownie wygladają, przypominam żeby postępować zgodnie z przepisem. Będę czekała na wiadomość. Pozdrawiam i życzę zdrowych, radosnych i w miłej atmosferze spędzonych Świąt Wielkanocnych. ina12

Opublikowano

No dobra! Jajeczka już gotowe. Wyglądają naprawdę jak z bajki, chociaż... nie sądziłam,że wydobywanie ich z wydmuszek sprawi tyle problemów :-) W efekcie są troszkę "kostropate"... Ale to taki mniej istotny szczegół :D Do jajeczek przygotowałam też bezowe gniazdko (białka z cukrem ubite jak to zazwyczaj się robi przy bezach, upiekłam w tortownicy, robiąc przy tym nieco wyższy brzeg), które zamierzam jutro z samego rana wypełnić bitą śmietaną i dopiero na niej ułożyć jajeczka. Założę się,że będzie to jedna z najbardziej efektownych potraw na stole :D Dziękuję serdecznie za taki sympatyczny przepis i kończę już, bo coś za bardzo się rozpisałam :D

Opublikowano

Dziekuję za powiadomnienie mnie i za to że jajka będą podane w bezowym gniazdku z bitą śmietaną, nigdy bym nie wpadła na taki wspaniały pomysł. Teraz ja w taki sposób też będę robiła. Ja myślę że trudność z obieraniem z wydmuszek mogła być za mało ciepła woda. Przesyłam pozdrowienia. ina12

Opublikowano

To jeszcze raz ja :D Jak mówiłam tak zrobilam... Wyszło tak jak przypuszczałam super! Jajeczka były prawdziwą ozdobą naszego Wielkanocnego stołu i myślę,że już na stałe wejdą do naszych tradycyjnych,świątecznych dań.

Opublikowano

Co za radość że wzajemnie możemy sobie przekazywać przepisy i porady. Ja podaję przepisy osobiście przezemnie wypraktykowane. Największe podziekowanie należy się Dorotce i Marcinowi, za to ze tę stronę utworzyli i nam udostępnili. ina12

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.