Jamaica Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 -6 filetów rybnych (ja najbardziej lubię takie w kostkach) -2 łyżki masła -2 łyżki ostrej musztardy -2 łyżki śmietany -2 łyżki jak drobno posiekanych korniszonów -sól -pieprz Masłem wysmarować naczynie żaroodporne i ułożyć w nim filety. Zapiekać je w tamperaturze 200 stopni przez ok.15 minut. Po tym czasie naczynie wyjąć z piekarnika i odlać płyn, który wytworzył się w czasie pieczenia. W oddzielnej miseczce wymieszać razem musztardę, śmietanę, korniszony, sól i pieprz. Sos musztardowy rozsmarować na filetach i ponownie wstawić naczynie do piekarnika, tym razem na jakieś 10 minut (temperatura jak wyżej). Rewelacyjnie smakuje z frytkami!!! Smacznego :D Cytuj
Bernimek Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Jamaico cz te filety mogą być zamrożone? Cytuj
Jamaica Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Możesz kupić zamrożone, ale przed włożeniem do piekarnika musisz je rozmrozić. Cytuj
cyga Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 witam Jamaica, zagladam tu od czasu do czasu wydawało mi się że dobrze gotuję i chciałam sobie urozmaicić menu, ale twoje wyczyny kulinarne wprawiają mnie w zdumienie zwłaszcza jesli chodzi o wariacje kulinarne. Moja kuchnia jest raczej tradycyjna, znam duzo dobrych przepisów ale raczej tradycyjne potrawy polskie głównie mojej mamy i babci (polecam podczos jest w daniach głównych) dzięki twoim i innych przepisom udało mi się urozmaicic kilka imprez. Serdecznie dziękuję Cytuj
aida Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Bez wątpienia "Jamaica doskonała gospodynią jest"! Ja pewnie nie bo dzisiaj na obiad uraczyłam rodzinę tą potrawą i nic nie powiedzieli, pomijam fakt, że jak widzą ryby to wyrastają im ości, ale i ja nie byłam rzucona na kolana. Nie jest moim zamiarem w żadnym razie krytyka ale chęć podzielenia się uwagami. Już kiedyś zauważyłam, że jeżeli potrawa zawiera musztardę, która jest podgrzewana, często wyczuwam gorzkawy posmak i tak było i tym razem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.