zuziorek Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Usmażyć 10/12 naleśników. Farsz: *opakowanie sera feta pokroić w kostkę. *duży pęczek szpinaku: umyć, obrać z łodyg, zalać wrzątkiem i postawić na ogień na 2 min, odcedzić. Podsmażyć na maśle z dodatkiem wyciśniętych dwóch ząbków czosnku. Na naleśnik polożyć szpinak, fete i zwijać jak na krokiety. Sos: 2 cebule pokroić w kostkę i zarumienić na maśle, dodać ok 4 łyżki mąki (nie rumienić)wymieszać. powoli dolewać ok 1/2 l bulionu cały czas mieszając. Na końcu dolać 1/2 szkl mleka, zagotować. Naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym , polać sosem i zapiekać w temp. ok 180 s 30 min. SMACZNEGO!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.