ina12 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 50 dag chudej wieprzowiny mała puszka koncentratu pomidorowego cebula, sól, pieprz, papryka, tymianek i rozmaryn tłuszcz do smażenia Podzielić mięso na kawałki średniej wielkości, lekko rozbić tłuczkiem, posypać pieprzem i papryką, obsmażyć na rumiano w gorącym tłuszczu. Przełożyć z patelni do rondla, osolić, dodać podsmażoną cebulę, przecier pomidorowy i przyprawy ziołowe. Dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Podawać z mięsem lub makaronem. Ja robię z większej ilości mięsa, mięso przed obsmażeniem obtaczam w mące, a koncentrat dodaję według mojego smaku. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.