Dorunia Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Witam :roll: Dużymi krokami zbliża się Wigilja,napiszcie proszę jak przygotowujecie i podajecie karpia.Moja rodzinka bardzo lubi tę rybę,ale zawsze mamy go tylko usmażonego na patelni.Jak macie jakieś fajne przepisy to proszę podajcie,a ja napewno któryś z nich przygotuję na tegoroczną Wigilję. Przez pośpiech napisałam ten post nie tam gdzie powinnam,proszę przenieście go do "problemów w kuchni".Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam Cytuj
ali Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Generalnie nie lubimy karpia, za wyjątkiem karpia w galarecie, którego smakoszem jestem też tylko ja i syn. Ale jeśli robiłam kiedyś to właśnie w galarecie, smażony lub pieczony w piekarniku. Cytuj
Dorunia Opublikowano 14 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Witam Może macie przepis na karpia w śmietanie,szukam,ale nie mogę nigdzie znaleźć. Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam. Cytuj
ina12 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 1 kg karpia 40 dag włoszczyzny - bez kapusty cebula 2 łyżki margaryny 2 łyżki mąki 1/2 szklanki śmietany curry, pieprz, sól Rybę oczyścić , umyć, pokroić na półdzwonka,usunąc kręgosłup. Warzywa umyć, obrać, zetrzeć na tarce z małymi otworami. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Obłożyć rybę warzywami i odstawić w chłodne miejsce na 2 godz. Następnie warzywa usunąć, posypać kawałki karpia przyprawami, oprószyc mąką, włożyć do żaroodpornego naczynia, polać stopionym tłuszczem i piec 40 min. Pod koniec pieczenia polać śmietaną. Podawać z ziemniakami i surówkami. Cytuj
Dorunia Opublikowano 15 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Witam :P Dziękuję serdecznie za przepis,zrobię tak karpia na wigilię. Pozdrawiam :lol: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.