Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kurczak, sól, pieprz, majeranek , estragon suszony, czosnek Kurczaka po umyciu osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć od środka i na zewnątrz solą, pieprzem, majerankiem, estragonem, powbijać ząbki czosnku. Pozostawić w chłodzie na parę godzin. Do butelki np. po piwie nalać wodę. Nałożyć na nią przygotowanego kurczaka. Ustawić pionowo butelkę z kurczakiem w metalowej misce lub na blaszce i wszystko razem umieścić w piekarniku nagrzanym do temperatury 180*. Piec ok. 1 i 1/2 godziny. Tłuszczem kapiącym do miseczki polewać kilkakrotnie kurczaka podczas pieczenia. Woda w butelce jest po to, by pod wpływem temperatury parowała i podpiekała oraz nawilżała kurczaka od środka. Tak upieczony kurczak jest pyszny, smakuje jak z rożna. Polecam gorąco. S M A C Z N E G O ! :wink:

  • Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Polecam wszystkim ten sposób pieczenia. Piekłam tak jak nie miałam rożna kurczak wychodzi soczysty chrupiący poprostu PYCHA :wink: Kasiu możesz piec bez obaw na pewno będziesz zadowolona

Opublikowano

Potwierdzam bo kiedyś też tak piekłam,mięsko jest soczyste a skórka chrupiąca.

Opublikowano

Wiesz Elma - ciekawy pomysł z tym piwem. Muszę go wypróbować. Dzięki. Pozdrawiam. Renata :wink:

Opublikowano

Zdjęcie jest super, stojący nago kurczak :razz: :razz: ;) A tak poważnie to podpisuję się pod powyższymi wypowiedziami, butelka z wodą nadaje mu soczystości, gdyż jak wiadomo kurczak to suche mięso. Często w ten sposób wykonuję kurczaka, do tego surówka z marchwi, pycha :razz: :razz: Jakoś do puszki z piwem nie mogę się za bardzo przekonać, gdyż jednak to puszka poddana wysokiej temperaturze. A może tak piwo przelać do słoika lub butelki, chociaż nie wiem czy zmieni to smak kurczaka? Pozdrawiam, Justyna.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.