apsik Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 SKŁADNIKI około 50 dag mięsa mielonego średnia główka kapusty włoskiej puszka czerwonej fasoli puszka pomidorów bez skórki 2 cebule 2 łyżki keczupu olej i przyprawy [głównie ostre] WYKONANIE Kapustę pokroić dość grubo,cebulę w kostkę.Na patelni rozgrzać olej ipodsmażyć na nim mięso,pod koniec dać cebulę i jeszcze podsmażyć.Przełożyć do większego gara i dodać kapustę ,pomidory pokrojone i przyprawy.Dusić razem do miękkości kapusty,na koniec dać fasolkę,dokładnie wymieszać i jeszcze raz zagotować. Jeżeli jest potrzeba to jeszcze doprawić bo potrawa powinna być ostra. :wink: Wykonałam ją wczoraj po raz pierwszy i nam smakowała,z braku kapusty włoskiej dałam pekińską ale autorka przepisu jednak radzi włoską.Podałam z ziemniaczkami . Pozdrawiam autorkę przepisu ,trzymaj się Grażynko. :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.