Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

RYBA PO GRECKU -1 kg filetu z Mintaja lub Morszczuka -80 dag marchwi -40 dag pietruszki -1/2 selera średniej wielkości -6 średnich cebul -słoiczek przecieru pomidorowego Pudliszki [200 gr] -1/2 litra rosołu [może być z kostki] -pieprz,ewentualnie wegeta -2 listki laurowe,3 ziarenka ziela angielskiego -olej Filet pokroić na kawałki,posolić,panierować w jajku,w bułce i smażyć na oleju. Marchew ,pietruszke,seler zetrzeć na tarce jarzynowej grubej i przesmażyć na oleju.Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju.Warzywa połączyć. Dodać listki laurowe i ziele angielskie. Zalać rosołem i dusić pod przykryciem do miękkości.Następnie dodać przecier,pieprz i wegety jeśli potrzeba. W naczyniu do zapiekania układać warstwami: ryba,warzywa,ryba,warzywa. Wstawić do piekarnika na 20 minut. Temp.180 C. Najlepiej spożywać na drugi dzień na ciepło. Próbowałam już kilka przepisów ale ten jest dla mojej rodzinki najlepszy.

Opublikowano

zrobilam dzisiaj z Twojego przepisu rybke ,na razie "sprobowalam"na cieplo i jest pyszota i mysle ze jak postoi do jutra bedzie jeszcze lepsza ,zla jestem na siebie ze do tej pory nigdy nie robilam czegos tak pysznego . wielkie dzieki za przepisik

  • 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

:grin:  Mac twoja rybka wygląda apetycznie ja ją robie w ten sam sposób tylko daje mniej przecieru o połowe a pieprzu sporo by była pikantna, mniam :razz:

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja robie rybke w cebuli.Smaze filety rybne opanierowane w mące i jajku i przekładam do przezroczystego naczynia.5 dużych cebul kroję w półplasterkii smażę na małym ogniu na łyżce oliwy.Gdy cebula jest już miękka dodaję do tego pół szklanki wody,koncentrat pomidorowy i przyprawiam do smaku soląi pieprzem.Tym sosem zalewam rybkę i zostawiam aby przestygła. Jest pyszna.

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.